Kangoeroe wedstrijd

De Kangoeroe wedstrijd is een internationale reken- en wiskundewedstrijd voor jongeren. De Kangoeroe wedstrijd valt altijd in maart, waarbij alleen al in Nederland 2350 scholen strijden om de hoofdprijs. Er zijn vijf verschillende niveaus: wizFUN, wizKID, wizSMART, wizBRAIN en wizPROF.

Een wedstrijd bestaat uit vierentwintig of dertig vragen waarbij je met creativiteit en inzicht het juiste antwoord moet kiezen. Met elke vraag wordt het een stukje lastiger.

Het doel van de Kangoeroe wedstrijd is om leerlingen te laten zien hoe leuk wiskunde kan zijn. Leerlingen met een talent voor puzzels en wiskunde kunnen op een leuke en competitieve manier hun vaardigheden aan de wereld laten zien. Daarnaast kun je ook nog leuke prijzen winnen!

Als je graag meer wil weten over de Kangoeroe Wedstrijd of de opgaven wil proberen van voorgaande jaren, ga dan naar hun officiële website: https://www.w4kangoeroe.nl/kangoeroe/index.php

De Kangoeroe Wedstrijd (voor de onderbouw en op inschrijving) vindt plaats op 17 maart 2022. De uitslag wordt dan begin mei verwacht!