Minilessen, pluskukels en informatieavond

Er zijn meerdere mogelijkheden om eens een kijkje bij ons te komen nemen:

Alles wat jij wilt weten als toekomstige brugklasleerling over het LCL vind je op deze site.

 • Het is ook leuk om samen met je klas op bezoek te komen. Dan krijgen jullie een rondleiding en ook nog een les. Vraag maar eens aan je meester of juf.
 • Wij hebben een (online) Open Dag gepland op zaterdag 29 januari 2022 en wij hopen dat deze dan door kan gaan. Om vast een indruk van onze school te krijgen, is er wel een fimpje dat je kan bekijken.
 • Op woensdag 23 februari 2022 organiseren wij minilessen voor leerlingen uit groep 7 en 8 om kennis te maken met lessen op het Lorentz Casimir Lyceum moeten.
 • Daarnaast organiseren wij speciale infomiddag/avonden voor de ouders van leerlingen in groep 7 en 8. Hieronder kunt u hierover meer informatie vinden.

Houd deze pagina goed in de gaten of alle geplande activiteiten ook door kunnen gaan.

We hopen je snel een keer te zien!

 

Minilessen

Kom naar onze minilessen!

Dit is een leuke kans om onze school te leren kennen en te zien welke lessen hier gegeven worden.

Wanneer kan dit?

Op woensdag 23 februari 2022 is de tweede ronde minilessen en wij hopen natuurlijk net als jij dat deze minilessen in verband met de coronamaatregelen door kunnen gaan.

Zit je in groep 7 of 8 dan ben je van harte welkom. Vanaf 12 januari 2022 kan je je hier weer aanmelden voor de minilessen die op 23 februari 2022 plaats zullen vinden. 

Houd deze pagina dan ook goed in de gaten als je geïnteresseerd bent! 

 

Pluskukels

Vind jij het leuk om:

 • Met getallen bezig te zijn?
 • Te weten hoe een geodriehoek werkt?
 • De gulden snede te herkennen?
 • Logisch na te denken?
 • Meer te weten over priemgetallen?

 • Je inzicht te testen?
 • Raadsels op te lossen?
 • Te weten wat Pi is?
 • … al te beginnen met wiskunde?

Op elke basisschool zitten in groep acht wel enkele leerlingen die bijna 'uitgeleerd' zijn en nieuwe uitdagingen zoeken. Het Lorentz Casimir Lyceum kent daarom de zogenaamde 'pluskukels'. Op woensdagochtend van 08.30 tot 09.20 uur werken deze leerlingen in kleine groepjes aan leuke en pittige wiskundige opgaven. Een echte uitdaging!

De eerste les is gepland op de eerste woensdag na de herfstvakantie (3 november) en de laatste les is voor de meivakantie. Dit jaar hebben we iets nieuws erbij! De eerste 6 bijeenkomsten zullen tot 11.00 uur duren. We bieden dan extra vakken aan die gelinkt zijn aan ons gymnasium, de Artistieke en Sport Interlyceale. Een mooie gelegenheid om onze school nog beter te leren kennen.

De inschrijving voor dit jaar is gesloten, voor schooljaar 2022-2023 zal de inschrijving in september weer opengaan. Voor vragen kun je terecht bij meneer Verhoeven. Hij is per mail (verhoeven.k@lcl.nl) bereikbaar.

 

Pluskukels 2021-2022
Wat een feest! Samen met de pluskukels, groep 8 leerlingen uit verschillende basisscholen, hebben we Griekse vazen gemaakt in maar twee lessen tijd. Het was hard doorwerken maar de creaties liegen er niet om!
De pluskukels hebben tegenwoordig een uitgebreider programma waar de focus niet alleen ligt op wiskunde maar ook op andere vakken zoals Latijn, geschiedenis of,..... creatieve vakken zoals muziek en tekenen! 

 

Informatieavonden

Donderdag 11 november 2021 was er een drukbezochte informatieavond op onze school voor leerlingen en ouders van groep 7 en 8. Heeft u deze gemist, dan nodigen wij u graag uit voor een bezoek aan onze open dag op zaterdag 29 januari 2022.

Er is nog een speciale informatieavond voor leerlingen en ouders van groep 7 en 8 die zijn geïnteresseerd in onze gymnasiumbrugklassen. Deze is gepland op woensdag 9 februari  2022 van 19.00 tot 20.30 uur in de aula van het Casimirgebouw. Je kunt je hier aanmelden voor de informatieavond.

Het Casimirgebouw is aan de Celebeslaan 10.