FTC-team wint First Tech Challenge

First Tech Challenge
Het FTC-team van onze school won zaterdag 8 februari in Breda de Inspire Award in de Nederlandse finale van een wereldwijde robotcompetitie.
Er doen landelijk zo’n 50 scholenteams mee. 20 daarvan bereikten de finale die gespeeld werd op het Newman College in Breda. Het team van het Lorentz Casimir stond bij aanvang van de finale landelijk op een 6e plaats.
Voordat de wedstrijd begon, moest het team een presentatie geven in het Engels over zijn teamactiviteiten. Daarna gingen de robots de ring in. Een groot gedeelte van de dag stond het Lorentz-team op een tweede plaats. In de finale speelde het team samen met een Duits team. En hoewel ze net niet genoeg punten verzamelden voor een eerste plek bij de robotwedstrijden, werden ze aangewezen als winnaars van de Inspire Award. Dat betekent dat de groep niet alleen uitstekende robots in elkaar wist te zetten, maar dat ook op het gebied van teamwork en presentatie de groep er uitsprong voor de jury. En deze Award betekent ook dat zij zijn uitgenodigd om Nederland te gaan vertegenwoordigen bij het internationale vervolg van deze wedstrijd in Detroit.
We feliciteren de deelnemers: Ties van den Broek, Bjorn Janssen, Ine Vermariën, Jochem van den Broek, Joep Teisman, Lars Hermsen, Lucas Dernison, Tamar ter Poorten, Elisa Kruijt en Thomas van Buuren.