Klas V3C opent samen met Vera Bergkamp ProDemos

Dinsdag 19 april heeft Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp, in aanwezigheid van klas V3C van het Lorentz Casimir Lyceum uit Eindhoven de tweede locatie van ProDemos in Den Haag geopend (die educatieve programma's voor scholieren en studenten verzorgt). Vervolgens ging ze in gesprek met de klas. De leerlingen stelden veel vragen, onder andere over de vrijheid van meningsuiting in de Tweede Kamer en het werk van de Voorzitter.

 

Dit is het verslag van een docent:

In het midden van een drieluik Den haag  staan op 19 april om 7:00 de eerste leerlingen al te poppelen aan de poort. Even tellen of iedereen aanwezig is en H3D, V3A en V3C zijn helemaal gereed voor vertrek. Na een langen busreis door het nodige fileleed komen we aan op de Prinsessegracht. Hier spring iedereen vol enthousiasme uit de bus en gaan we bijna in galop naar het Mauritshuis.

Hier splitsen de klassen zich op en met hun begeleiders begeven twee groepen zich naar het Mauritshuis om ons te vergapen aan de meesterwerken van veelal Nederlandse schilders. Drie enthousiaste gidsen loodsen ons met veel souplesse door het hele pand en nemen onze leerlingen mee in een, voor hen vaak nog onbekende wereld. Bij het meisje met de Parel van Vermeer realiseren een aantal leerlingen zich dat er mensen bij zijn die speciaal vanuit Japan naar Den haag zijn gekomen om dit schilderij te zien.

Vervolgens gaat V3A het wederom een looppas naar onze volgende afspraak. Bij Prodemos gaan we kennis maken met de politieke wereld in Den Haag. De rode loper ligt al klaar maar de eer valt uiteindelijk te beurt aan V3C die getuigen zijn van de opening van de tweede Prodemos locatie door Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp.