Sportinterlyceale 2019

Op vrijdag 27 september waren wij, het Lorentz Casimir Lyceum, gastheer van de jaarlijks terugkerende Sportinterlyceale. Op deze feestelijke dag zijn we wederom de sportieve strijd aangegaan met Het Baarnsch, het Kennemer en Het Amsterdams Lyceum. Een strijd die wederom werd beslecht in ons voordeel, waardoor wij ons voor alweer de vijfde keer op rij mochten kronen tot kampioen.

Meer dan ooit mag het binnenhalen van de titel ditmaal een teamprestatie genoemd worden. Van de twaalf deelnemende teams behaalden maar liefst zeven teams de eerste plaats. Een prestatie die zelden, of wellicht wel nooit is voorgekomen. Gezamenlijk leidden alle prestaties ons naar een puntentotaal van 35. Een evenaring van het aantal behaalde punten in 2018 en goed voor een marge van twee punten op Het Baarnsch Lyceum, die hiermee beslag legden op de tweede plaats. De eindklassering werd uiteindelijk gecomplementeerd met een derde plaats voor het Kennemer Lyceum (28 punten) en een vierde plaats voor Het Amsterdams lyceum met 24 punten.

Waar het tijdens de wedstrijden natuurlijk draait om de winst, is de Sportinterlyceale ook een dag waarbij we de hechte banden met onze bevriende scholen aanhalen en waarbij wij hen als gastheer dit jaar een warm welkom hebben mogen geven. Via deze weg willen we dan ook iedereen bedanken die zijn of haar steentje hieraan heeft bijgedragen. Of je nu betrokken was bij de spectaculaire opening, meestreed in een van de teams of als vrijwilliger achter de schermen bergen werk hebt verzet, dankzij jullie inzet kunnen we terugkijken op een prachtige dag.

Wij kijken nu alweer uit naar de editie van 2020, wanneer we onze titel wederom mogen verdedigen in Overveen, op bezoek bij het Kennemer Lyceum.
De sectie lichamelijke opvoeding