Tanzania – Global Exploration

Nog maar een kleine 2 maanden en dan vertrekken we met 29 leerlingen, 5 docenten en een arts voor een culturele stage naar Tanzania.  De afgelopen maanden hebben de leerlingen zich ingespannen om het benodigde sponsorgeld bij elkaar te krijgen. Allerlei activiteiten zijn hiervoor uitgevoerd, zoals: een sponsorloop organiseren, bedrijven aanschrijven, langs de deuren gaan, wafels verkopen op ouderavonden, kerstdecoratie verkopen op kerstmarkten, een schoolfeest organiseren.

Dit alles heeft er toe geleid dat bijna iedereen het sponsorgeld al binnen heeft. Er is zelfs ruim  € 3000,- euro meer  opgehaald.  Er gaat dus bijna € 12.000,- naar de projecten in Tanzania. Oltepes Primary School wordt  dit jaar afgebouwd met de realisatie van de laatste twee klaslokalen en een toiletgebouw. Wij kijken ernaar uit om aan de finishing touch zelf te kunnen bijdragen. (Voor meer info zie www.global-exploration.nl)

Ook  hebben de leerlingen de afgelopen maanden aan elkaar masterclasses gegeven over  natuur, cultuur, gezondheid en educatie van Tanzania. En in de laatste maanden voor vertrek zijn ze bezig om spellen en presentaties voor te bereiden om in Tanzania onze buddy’s te informeren over de Nederlandse cultuur en gewoontes.

Alle partnerscholen  liggen in het noorden van Tanzania, in de buurt van Arusha. Ook zullen we op bezoek gaan bij een gezondheidskliniek en een klein ziekenhuis. Hier  willen we graag verbandmiddelen  doneren (o.a. windsels, kompressen, gaas, mitella’s). Ouders, leerlingen en oud-leerlingen die ons hiervan kunnen voorzien, vragen wij contact op te nemen met camp.m@lcl.nl

Om up-to-date te blijven over de voorbereidingen en over de reis, Like onze facebookpagina: Xplore Lorentz Casimir Lyceum