Aanmelding nieuwe leerlingen 2024-2025

Vanaf 15 maart is op de basisschool de uitslag van de doorstroomtoets bekend.

Wij verwelkomen je graag bij ons op school in het nieuwe schooljaar. In ons nieuwe schoolgebouw hebben we plaats voor 240 brugklasleerlingen. Dat betekent dat we iets kunnen groeien. Mocht toch blijken dat voor een bepaald niveau meer aanmeldingen zijn dan plaatsen, dan wordt er via een centraal systeem in het samenwerkingsverband geloot. Voor meer informatie hierover, klik hier. Lees verder om te weten hoe je bij ons op school kan aanmelden. 

Voor alle scholen in Eindhoven is er een speciale folder ontwikkeld hoe de aanmeldingen dit jaar zullen verlopen. Klik hier om deze folder te lezen.

Lees hieronder verder hoe je je kunt aanmelden.

Aanmeldweek van 25 maart 2024 tot en met 31 maart 2024

Ben je een leerling uit groep 8 binnen de regio van het samenwerkingsverband Eindhoven dan is het de bedoeling dat je je digitaal aanmeldt. Dit kan van 25 maart tot en met 31 maart online via LDOS (www.ldos.nl). Let op, na 31 maart is het niet meer mogelijk jezelf via LDOS aan te melden. Voor een handleiding voor LDOS, klik hier.

Ben je een leerling uit groep 8 van buiten het samenwerkingsverband, dan kun je niet zelf in LDOS digitaal aanmelden. Om ervoor te zorgen dat je uiterlijk zondag 31 maart 2024 in LDOS staat met je aanmelding voor onze school volg je onderstaande stappen:

 • Stuur een mail naar administratie@lcl.nl en vermeld dat het om een aanmelding voor de brugklas 2024-2025 gaat. Vermeld in de mail het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent.
 • Er wordt, uiterlijk zondag 31 maart 2024 telefonisch contact met je gezocht zodat we samen de digitale aanmelding kunnen afronden.

 

Wat moet je meenemen?

Lorentz Casimir Lyceum Brochure Promotie Website 2023 - Foto Dave van Hout-9643-2
Wat moet je meenemen?
 • Een kopie van het schooladvies;
 • Een geldig identiteitsbewijs;
 • De inlogcode voor LDOS. Dit is alleen van toepassing als je in de regio van het samenwerkingsverband Eindhoven woont.

In welke klas kom je?

Lorentz Casimir Lyceum Brochure Promotie Website 2023 - Foto Dave van Hout-8054
In welke klas kom je?
 • Heb je een havo-advies van de basisschool, dan word je toegelaten tot de brugklas havo.
 • Heb je een havo/vwo-advies van de basisschool, dan word je toegelaten tot de brugklas havo of de tweejarige havo/vwo-brugklas.
 • Heb je een vwo-advies van de basisschool, dan word je toegelaten tot de brugklas atheneum,  gymnasium of gymnasiumPlus.

Bijgestelde adviezen

Lorentz Casimir Lyceum Brochure Promotie Website 2023 - Foto Dave van Hout-9169-2
Bijgestelde adviezen

De aanmeldingen op basis van de bijgestelde adviezen vinden eind mei 2024 plaats.

Vragen over de aanmelding?

 • Voor vragen over de aanmelding voor de brugklassen kan contact worden opgenomen met de brugklascoördinator, mevrouw B. (Boyca) van den Broek, via het e-mailadres broek.b@lcl.nl.
 • Voor vragen over de aanmelding van leerlingen met een behoefte aan extra ondersteuning kan contact worden opgenomen met de conrector, mevrouw C. (Christel) Schoeren MSEN, via het e-mailadres schoeren.c@lcl.nl of de ondersteuningscoördinator, mevrouw B. (Barbara) van Riemsdijk MSc, via het e-mailadres riemsdijk.b@lcl.nl.
 • Voor vragen over de aanmelding voor de overige jaarlagen kan contact worden opgenomen met de betrokken jaarlaagcoördinator via het contactformulier op de website.

Overzicht jaarlaagcoördinatoren

Overzicht jaarlaagcoördinatoren