Quest

Quest is de naam die we hebben gegeven aan een geheel eigen onderwijsvorm waarin leerlingen leren samenwerken, onderzoeken, presenteren en evalueren. In de brugklas hebben leerlingen Quest-lessen, in klas 2 en 3 wordt Quest als project aangeboden.

De leerlingen werken per leerjaar in groepen aan verschillende Quest-projecten. De projecten starten vanuit een actueel of relevant vraagstuk en zijn vakoverstijgend. Zowel digitale geletterdheid als burgerschapsvorming hebben een plek binnen Quest. Daarnaast werken leerlingen aan hun onderzoeksvaardigheden. Een gastles, bedrijfsbezoek of een workshop door een externe deskundige zorgen binnen Quest voor een verbinding met de wereld buiten de school.

Elk project wordt afgesloten met een eindpresentatie. Ouders en andere belangstellenden zijn hierbij vaak aanwezig. Het is een mooi moment om uw zoon/ dochter tussen de medeleerlingen bezig te zien, onder begeleiding van de Quest-vakdocent en de mentor. 

12-05-2023

Livestream

Via een livestream kunnen geïnteresseerden 24 uur per dag de nieuwbouw volgen:

12-05-2023

Bouwapp

Voor informatie en communicatie over de nieuwbouw, kun je gebruik maken van de Dura Vermeer Bouwapp. Dit is een App voor op je telefoon waardoor je altijd direct op de hoogte kunt zijn van de werkzaamheden en de vorderingen van de bouw. Met deze BouwApp kun je ook op elk moment contact met de aannemer opnemen met een vraag over de werkzaamheden. De Dura Vermeer BouwApp is gratis te downloaden voor Iphone in de Appstore en voor Android in de Google Play Store, òf scan onderstaande QR-code.

19-04-2023

Start voorbereidingen van de nieuwbouw

De voorbereidingen voor de start van de nieuwbouw zijn begonnen! Om dat moment te vieren hebben we met alle leerlingen nog één keer foto’s en filmpjes gemaakt op het terrein achter onze school. Op dat terrein komt straks de nieuwe school te staan. En dat gaat er heel mooi uitzien!
Wat was het een mooi zonnig ☀️moment om samen de letters LCL te vormen. Het zag er fantastisch uit!

Meer weten over de nieuwbouw?

Lees op de volgende pagina verder over de ligging en beleving, de indeling van het gebouw en de duurzaamheid.

Ontwerp en tekeningen