Kom kennismaken op het LCL

Wil je bij ons een keer een kijkje komen nemen? Of zou je naar een informatiebijeenkomst willen komen samen met je ouders/verzorgers? Hieronder hebben we een overzicht gemaakt voor schooljaar 2023-2024.

LCL Actief

  • Woensdag 5 juni 2024 van 14.30 tot 17.00 uur.

LCL Actief is de sport- en spelmiddag van het Lorentz Casimir Lyceum, waarbij je ook bij alle brugklasvakken mag komen kijken. Deze middag is speciaal voor leerlingen van groep 7. Kom samen met je vrienden en familie genieten van deze gezellige middag. De gymzaal van het Casimirgebouw staat vol met superleuke activiteiten. En bij mooi weer kun je ook buiten voetballen, tennissen of bijvoorbeeld hockeyen. En in de lokalen en aula leggen onze docenten je alles uit over de vakken die je in de brugklas krijgt. Je mag ze alle vragen stellen die je hebt over onze school.

Dit formulier is ook uw bevestiging.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

LCL Plus

LCL Plus is bedoeld voor leerlingen van groep 8 die een preadvies vwo hebben en nu al op zoek zijn naar extra uitdaging. 
Onze enthousiaste wiskundedocenten dagen je uit met logische puzzels, origami, de driehoek van Pascal en nog veel meer. En komend schooljaar krijg je niet alleen wiskundige onderwerpen, maar ook andere lessen. Bij LCL Plus mag je bij ons op school van de herfst- tot de meivakantie op woensdagochtenden van 08.30 – 09.15 uur meedoen. Er zijn drie ochtenden waarbij je twee lesuren bij ons op school bent (tot 10:00 uur). Dat is op 25 oktober, 10 januari en 21 februari. Op deze dagen maak je ook kennis met Latijn, biologie en informatica. Inmiddels is de inschrijving voor LCL Plus gesloten, omdat de groepen gestart zijn. 

Voor vragen over LCL Plus kun je terecht bij:
Kees Verhoeven, docent wiskunde: verhoeven.k@lcl.nl

LCL Experience

Elk schooljaar organiseren wij vier middagen waar je van harte welkom bent op onze LCL Experience. De dagen zijn verschillend qua invulling en zijn bedoeld om jou steeds weer nieuwe experiences aan te bieden, zodat je aan veel verschillende vakken hebt kunnen proeven.

De laatste LCL Experience van schooljaar 2023/2024 is helaas al geweest. Maar zit je in groep 7 en wil graag eens een LCL Experience meemaken? Doe dan mee volgend schooljaar! 

Of meld je aan voor LCL Actief op 5 juni. Lees daar meer over onderaan de pagina. 

Open dag

Onze open dag vond plaats op zaterdag 27 januari 2024.   We hebben toekomstige leerlingen en ouders onze school laten beleven door middel van rondleidingen door brugklassers, proeven van natuurkunde en scheikunde, activiteiten bij gym, enthousiaste docenten bij alle vakken, een kijkje in de nieuwbouw en nog veel meer.

Het Eindhovens Dagblad was ook van de partij en is erg te spreken over onze school. Lees het hier zelf terug. 

Mocht je de open dag gemist hebben, wees dan niet getreurd. Op woensdag 5 juni vindt LCL Actief plaats. Deze middag is speciaal voor leerlingen van groep 7. Kom samen met je vrienden en familie genieten van deze gezellige middag en leer de school kennen! 

Informatie Gymnasium en Gymnasium plus

Mocht je de presentatie van de algemene infoavond van afgelopen maanden nog willen bekijken klik dan naar de presentatie hieronder. Voor dit jaar staat alleen nog de informatieavond voor Gymnasium en Gymnasium plus op de agenda. Als er nog vragen zijn kun je een mailtje sturen naar: kennismaken@lcl.nl

20221110_191035

Zijn er nog vragen?

Als je nog vragen hebt over onze kennismakingsactiviteiten, stuur dan een mailtje naar kennismaken@lcl.nl Onze collega’s nemen dan zo snel mogelijk contact op.