Informatie voor nieuwe ouders

Natuurlijk wilt u als ouder dat uw zoon of dochter de juiste keuze maakt voor de middelbare school. Op deze website kunt u alle informatie vinden die u kan helpen bij het begeleiden van uw zoon of dochter in het maken van de keuze voor een middelbare school.

Kennismaken

Onder het kopje ‘Kom kennismaken op het LCL’ staat alle informatie over de mogelijkheden om bij ons een kijkje te nemen.

Belangrijke informatie

Verder vindt u op deze website informatie over het aanmelden op onze school. Onder de kop ‘Onderwijs’ in het hoofdmenu bovenaan op deze website vindt u alle informatie over hoe wij ons onderwijs organiseren en welke andere extra curriculaire activiteiten georganiseerd worden.

Contact met school

Heeft u vragen over het onderwijs in de brugklas? Dan kunt u contact opnemen met mevrouw B. (Boyca) van den Broek (brugklascoördinator) via broek.b@lcl.nl. Dat kan ook met het contactformulier op deze website.

 

Werken met laptops

Vanaf het schooljaar 2023-2024 maken onze brugklassers gebruik van laptops in de klas. Op deze manier kunnen we in onze lessen makkelijker gebruikmaken van de technologische ontwikkelingen die er op dit moment zijn om passend en uitdagend onderwijs te bieden. Via de laptop is het binnen de lesmethodes mogelijk om meer maatwerk te leveren, kunnen we beter aansluiten op de actualiteit en een diversiteit van bronnen aanboren die de lessen verrijken en ondersteunen. Bovendien hebben leerlingen een betere aansluiting op het vervolgonderwijs als zij leren de laptop in hun eigen voordeel in te zetten. 

Nuttige websites en apps

Adres Functie
www.lcl.nl Website van de school
webmail.lcl.nl Webmail
Magister Eerste keer inloggen Magister 
lcl.zportal.nl Roosters leerlingen en docenten
http://lcl.auralibrary.nl/auraic.aspx

Aura

Zermelo App/Portaal

Portaal om online de roosters te kunnen bekijken

Magister App voor leerlingen en ouders

Magister App

Earz

Voor het vak muziek

Krantenbank

Voor Nederlandstalige en internationale bronnen