Internationalisering

We vinden het belangrijk dat onze leerlingen de kans krijgen nieuwe plaatsen en culturen te ontdekken. Dat geeft ze een bredere kijk op de wereld om hen heen, waarin we steeds meer in verbinding staan met elkaar.

We bieden onze leerlingen allerlei mogelijkheden aan als het gaat om excursies en reizen. Er is een uitwisseling met leerlingen van een school uit Kempen (Duitsland), met geschiedenis kun je mee naar Bayeux (Frankrijk), maar er zijn ook talenreizen naar Lille en Keulen. En als je Frans in je pakket hebt kan je in leerjaar 4 naar Namen (Namur).

De buitenlandse reizen

Voor een grote groep bovenbouwleerlingen zijn er naast deze activiteiten ook de buitenlandse reizen. Dit jaar (2023-2024) zullen deze plaatsvinden in de week na de carnavalsvakantie. Die leiden naar belangrijke Europese steden als Berlijn, Krakow of misschien wel Parijs. Elke reis is gekoppeld aan een specifiek thema, zoals kunst en cultuur, diplomatie en sport. We vinden het belangrijk dat alle leerlingen deel kunnen nemen aan de reizen. Indien de kosten van de reizen een onoverkomelijk probleem vormen, kunt u contact opnemen met school om de mogelijkheden te bespreken. De bestemmingen worden elk jaar aan de groepsgrootte aangepast. De precieze bestemmingen zullen dan ook in het najaar tijdens een bijeenkomst worden gepresenteerd.