Nieuwbouw

Gereed
augustus 2024

Ligging en beleving

Ons nieuwe schoolgebouw wordt in augustus 2024 opgeleverd. Wanneer je in schooljaar 2024 – 2025 als brugklasser start dan krijg je dus geen les meer in ons huidige gebouw, maar mag je meteen in een gloednieuw schoolgebouw starten. 

Het nieuwe gebouw staat straks ook midden in het groen. Net als het gebouw waar we nu nog in zitten. We gaan zelfs nieuwe bomen planten, zodat het nog groener wordt. Het nieuwe gebouw is zo ontworpen dat er een belangrijke relatie is tussen de binnen-  en de buitenruimtes. Het uitzicht naar buiten is straks nog steeds zo mooi groen als nu. Buiten zijn er voldoende plekken waar je kan sporten, pauzeren of wandelen.

En er komt een nieuwe, grote fietsenstalling zodat al jullie fietsen netjes en veilig weggezet kunnen worden. 

Neem een kijkje in onze nieuwe school

Video afspelen

Hoe komt ons gebouw eruit te zien?

Livestream van de bouw

Op ons terrein hangt een camera waarmee je 24/7 onze bouw kan volgens. Dan zie je hoe ver we al zijn. 

Duurzaam, circulair en (bijna) energieneutraal

In de aanloop naar en tijdens onze bouwwerkzaamheden is veel aandacht voor ecologie en groen; ons schoolgebouw wordt energiezuinig gebouwd, met hergebruik van materialen en met een zo laag mogelijke uitstoot van stikstof en CO2. Daarnaast is ons nieuwe gebouw duurzaam, goed geventileerd, krijgt veel daglicht en is (bijna) energieneutraal.


Enkele weetjes:

  • We hebben ons gebouw een stuk verplaatst, omdat we een beschermde salamander in de vijver van de tuin hebben;
  • Rondom de school hangen nestkasten voor vleermuizen; 
  • Er komen 40 nestkasten in het nieuwe gebouw;
  • Het merendeel van de bomen is blijven staan;
  • We krijgen zonnepanelen en een groen dak;
  • Het regenwater wordt opgevangen in wadi’s en gaat daarna de natuur in.

Website gemeente Eindhoven

Op de website van de gemeente Eindhoven kun je meer informatie te vinden over de manier waarop we aandacht schenken aan ecologie en groen, welke verkeersmaatregelen er zullen gelden straks en nog meer info.
Voor een link naar de website van de gemeente; klik hier.

Planning:

Start bouw:                  1 april 2023
Nieuwbouw gereed:  zomer 2024

Ken je onze bouwapp al?

Voor informatie over de nieuwbouw kun je gebruik maken van de Dura Vermeer BouwApp. Dit is een App voor je mobiele telefoon waarmee je op de hoogte blijft van de werkzaamheden en vorderingen van de bouw. Via deze BouwApp kun je contact opnemen met de aannemer als je vragen hebt over de werkzaamheden. De Dura Vermeer BouwApp is gratis te downloaden voor Iphone in de Appstore en voor Android in de Google Play Store, óf scan de QR-code.

iPhone

Android

Update nieuwbouw

Hieronder vind je de laatste berichten over de vorderingen van de nieuwbouw. De bouw gaat in een snel tempo door en we tellen samen met jullie af naar augustus 2024!

04-06-2024

Update nieuwbouw: samenwerken

Aangezien onze nieuwbouw een samenwerking is tussen veel verschillende organisaties en organen is er een film gemaakt. Deze film heeft als thema duurzaamheid, circulariteit en samenwerking. 

Er worden diverse mensen geïnterviewd waaronder onze eigen Yvonne van Zijl, conrector (nieuwbouw). 
 
19-05-2024

Update nieuwbouw: we hebben een naam

Vanaf deze week kunnen we ook precies aanwijzen waar de voordeur is, we hebben namelijk onze naam erop staan. Zelfs als het donker is, is de hoofdingang niet te missen. 
 
09-05-2024

Update nieuwbouw: steeds meer kleur en vorm

De afgelopen dagen worden er steeds meer finishing touches gemaakt. Er is al een stuk meer kleur aanwezig, vooral bij de toiletten en rondom de lokalen is dit goed te zien. Elke verdieping heeft namelijk een andere kleur. Ook zijn de kleurrijke garderobes geplaatst met prikborden erboven. Door de hele school is er nu plaats om werk of andere zaken op te hangen. Ook de binask lokalen hebben de hergebruikte kasten staan en andere lokalen en overlegruimtes worden ingericht.
 
10-04-2024

Update nieuwbouw: personal tour

Afgelopen weken hebben docenten en ondersteunend personeel een rondleiding gekregen door de nieuwbouw. Elke tour zag er weer anders uit, omdat er zo hard gewerkt wordt. Hierbij een kijkje achter de schermen van de nieuwbouw. Bekijk de daglichtrijke klaslokalen, de ruime aula en de enorme gymzalen. We kunnen niet wachten om hier straks in te trekken!

19-02-2024

Update nieuwbouw: van oud naar nieuw

In de voorjaarsvakantie is van alles afgebroken in het L en C gebouw om over te zetten naar de nieuwbouw. Zo is de klimwand in de gymzaal gedemonteerd en al gemonteerd in de nieuwbouw. En de balustrade in de C-aula is gedemonteerd en verhuisd naar de nieuwbouw. Voor de komende maanden is een tijdelijke balustrade in onze aula geplaatst. Het Keramisch reliëf in C-hal is met veel moeite en stof gedemonteerd. Straks bij het plaatsen in de nieuwbouw zal het een hele legpuzzel worden, het kunstwerk komt in trappenhuis. En als laatste is het mozaïekkunstwerk ‘Ruiters’ in de L-hal een spannende klus geweest om te demonteren, maar is gelukkig helemaal goed gegaan. Het kunstwerk bestond uit platen van naar schatting 200 kg, die ook nog met bouten bleken vast te zitten. Het kunstwerk is al in de aula van de nieuwbouw geplaatst. Het demonteren en plaatsen heeft 3 dagen geduurd.

24-01-2024

Wat vinden onze leerlingen van de nieuwbouw?

We hebben onze leerlingen gevraagd wat ze van de nieuwbouw vinden. Ben jij benieuwd wat ze te zeggen hebben? Bekijk dan de video. 

17-01-2024

Update nieuwbouw: klaarstomen voor de open dag

De bouw verloopt nog steeds volgens planning. Het dak is dicht, de binnenwanden zijn bijna allemaal geplaatst en men is druk bezig met het aanleggen van alle installaties. 

Ondanks de vries en sneeuw van de afgelopen week hebben we niet stilgezeten. De constructie is nog steeds in volle gang, natuurlijk ook ter voorbereiding op de open dag van zaterdag 27 januari. Dan kunnen toekomstige leerlingen uit groep 7&8 en hun ouders een kijkje nemen in het nieuwe gebouw (in aanbouw). 

Komende weken wordt o.a. gestart met het behang- en tegelwerk en worden op de gevels de bamboeplanken geplaatst.

30-11-2023

Eerste bewoners nieuwbouw

De eerste bewoners kunnen al plaatsnemen in de nieuwbouw: de vleermuizen. Meer dan 40 vleermuiskasten en vleermuiskraamkasten worden de komende tijd geplaatst in de gevel van de nieuwbouw (zie foto). Op de foto is een tweelaags vleermuizenkast te zien.

Ondertussen wordt er hard gewerkt. De dakdekker is klaar, het grote dakraam boven de aulatrappen is geplaatst, de dakplaten op de gymzalen zijn geplaatst en is men gestart met de beplating van de wanden van de gymzalen. Voor de kerstvakantie is het gebouw wind- en waterdicht.

Op woensdag 13 december wordt het hoogste punt gevierd in het bijzijn van o.a. wethouder Steenbakkers.

Daarnaast hebben we deze week vanuit de bouw een akkoord gekregen om tijdens onze Open Dag op 27 januari de bezoekers van groep 7&8 en hun ouders een kijkje te laten nemen in ons nieuwe gebouw (in aanbouw).

07-11-2023

Update nieuwbouw: trappen, kozijnen met glas en gymzalen geplaatst

De werkzaamheden voor de nieuwbouw gaan volgens planning. Aan alle kanten wordt er hard gewerkt om de nieuwbouw eind juni 2024 op te kunnen leveren.

In de herfstvakantie zijn, in de stromende regen, met speciaal materieel de hoofdtrappen geplaatst. 

Inmiddels zijn er al veel kozijnen met glas geplaatst en beginnen de gymzalen met de staalconstructie hun vorm te krijgen. 

De viering van het hoogste punt is woensdag 13 december in het bijzijn van onze wethouder. Voor de kerstvakantie is alles wind- en waterdicht.

 

12-10-2023

Update nieuwbouw: tweede verdieping geplaatst

Onze nieuwbouw begint steeds meer vorm te krijgen. De vloeren van de tweede verdieping zijn geplaatst en men is inmiddels begonnen met de staalconstructie (dak) van het deel waar geen verdieping meer op komt. De wanden van de gymzalen verwachten ze rond week 44 te kunnen plaatsen.

Ook zie je al de zogenaamde HSB (houtskeletbouw) wanden, hier worden straks de kozijnen in geplaatst.

Inmiddels zijn ook de trappen en bordessen in de trappenhuizen voor een groot deel geplaatst.

07-09-2023

Update nieuwbouw: de ruimtes worden al zichtbaar op de begane grond

Er is hard gewerkt in de afgelopen weken, mede dankzij het goede weer. De vloer van de begane grond is gereed en de muren van de ruimtes op de begane grond worden al zichtbaar. 

Half september worden de trappen en bordessen naar de eerste verdieping geplaatst en eind september ligt de vloer van de eerste en tweede verdieping er al. Dan worden ook de trappen naar de tweede verdieping geplaatst.

03-07-2023

Update nieuwbouw: deel fundering is gestort

Op de luchtfoto’s zijn de contouren van onze nieuwe school al helemaal zichtbaar. Een deel van de fundering is inmiddels gestort. Voor de start van de bouwvakantie (dat is vóór eind juli 2023) zal de begane grond vloer liggen. Zie bijgaande foto’s.
15-05-2023

Officiële start nieuwbouw

Het officiële startsein is gegeven voor de bouw van onze nieuwe school! Op maandag 15 mei hesen de leerlingen van het LCLV samen met de Wethouder Stijn Steenbakkers de vlag naast het bouwterrein 🌞.

19-04-2023

Start voorbereidingen van de nieuwbouw

De voorbereidingen voor de start van de nieuwbouw zijn begonnen! Om dat moment te vieren hebben we met alle leerlingen nog één keer foto’s en filmpjes gemaakt op het terrein achter onze school. Op dat terrein komt straks de nieuwe school te staan. En dat gaat er heel mooi uitzien!
Wat was het een mooi zonnig ☀️moment om samen de letters LCL te vormen. Het zag er fantastisch uit!