FIRST Tech Challenge

De FIRST Tech Challenge is een van de drie robotcompetities van FIRST. In de FIRST Tech Challenge (FTC) moeten teams (maximaal 15 teamleden) een robot ontwerpen, bouwen en programmeren die zowel bestuurd moet worden, maar ook autonoom moet kunnen bewegen.

Onder begeleiding van volwassen coaches en mentoren ontwikkelen de kinderen vaardigheden en oefenen ze engineeringprincipes, terwijl ze zich bewust worden van de waarde van hard werken, innovatie en het samenwerken in een team.

Deelnemers krijgen een robot kit die ieder jaar opnieuw wordt gebruikt. Ze ontwerpen, bouwen en programmeren zelf de robots. Daarnaast halen ze geld op, zetten ze hun eigen merk in de markt en werken ze aan een outreach programma. Dit alles om bepaalde awards te winnen.Elke editie wordt afgesloten met regionale wedstrijden en het FIRST Championship. Leerlingen van het Lorentz Casimir Lyceum nemen deel aan de FIRST Tech Challenge.

Het nieuwe wedstrijdseizoen is op 11 maart begonnen: leerlingen van de FTC wonnen meteen al de Connect Award, niet alleen voor de prestaties van hun zelfgebouwde robot, maar ook voor de promotie van de ideeën achter FTC: jongeren stimuleren om met techniek bezig te zijn. Op Koningsdag, dit jaar in Eindhoven, heeft het team kunnen schitteren. Op 5 juni waren de finales en die hebben we gewonnen! We zijn super trots op het Casimir Tech Team. Eerste van Nederland: dat is een knappe prestatie!

Ook in 2020 zijn leerlingen van het LCL met hun robot 1e van Nederland geworden!! 

Later hebben zij ook nog een Award gewonnen van Science Makers voor deze prestatie. Bekijk hieronder de video.

Meer weten over de FIRST Tech Challenge? Klik hier!