FIRST Tech Challenge

De FIRST Tech Challenge is een van de drie robotcompetities van FIRST. In de FIRST Tech Challenge (FTC) moeten teams (maximaal 15 teamleden) een robot ontwerpen, bouwen en programmeren die zowel bestuurd moet worden, maar ook autonoom moet kunnen bewegen.

Onder begeleiding van volwassen coaches en mentoren ontwikkelen de kinderen vaardigheden en oefenen ze engineeringprincipes, terwijl ze zich bewust worden van de waarde van hard werken, innovatie en het samenwerken in een team.

Deelnemers krijgen een robot kit die ieder jaar opnieuw wordt gebruikt. Ze ontwerpen, bouwen en programmeren zelf de robots. Daarnaast halen ze geld op, zetten ze hun eigen merk in de markt en werken ze aan een outreach programma. Dit alles om bepaalde awards te winnen.Elke editie wordt afgesloten met regionale wedstrijden en het FIRST Championship. Leerlingen van het Lorentz Casimir Lyceum nemen deel aan de FIRST Tech Challenge.

Het nieuwe wedstrijdseizoen is op 11 maart begonnen: leerlingen van de FTC wonnen meteen al de Connect Award, niet alleen voor de prestaties van hun zelfgebouwde robot, maar ook voor de promotie van de ideeën achter FTC: jongeren stimuleren om met techniek bezig te zijn. Dat laatste doet de groep op basisscholen, via het geven van workshops en lezingen, het aandragen van ideeën en het delen van hun ervaringen. De wedstrijden op 11 en 13 maart waren geen fysieke wedstrijden, maar vonden wel plaats op school. Samen met 25 andere scholen uit 7 EU-landen filmde de groep niet alleen de prestaties van hun robot, waarmee ze een 3e plaats veroverden, maar presenteerden ze ook in het Engels aan de jury het hele proces daaromheen. Uiteraard werd alles op afstand gestreamd. Inmiddels heeft Team Casimir tech zijn laatste kwalificatiewedstrijd gespeeld. Bij de wedstrijden hebben we onszelf steeds in de top 5 kunnen plaatsen. Ook zijn we een keer de dag winnaar van de wedstijd geworden. Op dit moment staan we op de derde plek in Nederlands klassement. Hiermee hebben we ons zeker geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen op 5 juni. Wij hebben er zin!

Op Koningsdag heeft het team kunnen schitteren. In het filmpje hieronder staan de beelden.

In 2020 zijn leerlingen van het LCL met hun robot 1e van Nederland geworden!! 

Later hebben zij ook nog een Award gewonnen van Science Makers voor deze prestatie. Bekijk hieronder de video.

Meer weten over de FIRST Tech Challenge? Klik hier!