LCL voetbaltoernooi

Op het LCL waren al verschillende sportieve activiteiten mogelijk, maar een voetbaltoernooi ontbrak nog. Terwijl er toch zeker animo was om deze mooie sport in toernooivorm te beoefenen!

Daarom is in 2008 de stap gezet om een voetbaltoernooi te organiseren. Dit jaarlijkse evenement wordt door het LCL georganiseerd bij RKSV Nuenen. Wat ooit klein begon, wint aan populariteit. Steeds meer scholen (inmiddels 12) in de omgeving willen meedoen aan dit toernooi. Hierdoor krijgt het toernooi steeds meer allure en is de eer nog groter wanneer we een goede prestatie neerzetten!

Leerlingen uit de 1e of 2e klas kunnen meedoen aan het LCL voetbaltoernooi. Tijdens de lessen LO krijgen leerlingen een introductie en wanneer ze enthousiast zijn, mogen zij zich in januari/februari inschrijven. Na de inschrijvingen volgen 2 selectiedagen. Er worden 10 meiden en 10 jongens geselecteerd. Met de geselecteerde leerlingen wordt een aantal keer getraind  op school en uiteindelijk spelen de meiden en de jongens in teams van 7 tegen 7 het toernooi op half veld.

Het toernooi vindt jaarlijks plaats op de laatste vrijdag voor de meivakantie. Eerst worden er poulewedstrijden gespeeld en vervolgens kruisfinales. De uiteindelijke winnaar wint naast de eer ook een mooie beker!

Behalve dat er tijdens het toernooi gevoetbald wordt, wordt er ook nog een “rode-draad-spel” georganiseerd. Dit kan van alles zijn: latje trappen, penalty’s schieten, een stormbaan afleggen, et cetera. Zo zijn er op deze mooie sportieve dag verschillende activiteiten mogelijk.