LCL voetbaltoernooi

Op het LCL is sport alom vertegenwoordigd. Zo hebben we uiteraard de lessen lichamelijke opvoeding, de Sport Interlyceale en doen we al jaren mee aan een hockeytoernooi. Een voetbaltoernooi ontbrak nog, maar daar kwam in 2008 verandering in.

Vanaf toen heeft de vaksectie lichamelijke opvoeding namelijk gedurende 12 edities een eigen voetbaltoernooi georganiseerd voor leerlingen uit klas 1 en 2 tegen scholen uit de regio. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een toernooi dat door de deelnemende scholen afwisselend wordt georganiseerd. Wanneer wij aan de beurt zijn, dan is het toernooi steevast op de velden van RKSV Nuenen, maar dit schooljaar zijn we te gast in Bladel bij het PiusX College.

Het toernooi begon ooit klein, maar is inmiddels uitgegroeid tot een begrip onder scholen uit de regio en de aanmeldingen overstijgen dan ook ieder jaar de beschikbare plaatsen om deel te nemen. Ieder jaar worden er dan ook selectiemomenten gehouden en op basis daarvan worden te teams samengesteld. Een spannend moment, maar daarnaast ook een mooie kans om extra te sporten met vrienden, klas- of jaargenoten.

Na de selecties nemen de scholen uiteindelijk op de laatste vrijdag voor de meivakantie deel aan het toernooi. Altijd een schitterende, sportieve dag waarbij er naast fanatiek gevoetbald ook vriendschappen worden gesloten en er (meestal) wordt genoten van het mooie weer.