Olympiades

LCL is een olympiadeschool sinds 1 oktober 2012. Slechts 25 scholen in heel Nederland dragen dit keurmerk. Een olympiadeschool biedt toptalenten de mogelijkheid om (inter)nationale uitdagingen op verschillende vakgebieden aan te gaan. Hierdoor hebben leerlingen een omgeving waarin ze kunnen excelleren.

Meedoen aan een olympiade biedt je allerlei mogelijkheden. Zo kan je jouw talenten en vaardigheden ontwikkelen, biedt het extra verbreding en verdieping en word je uitgedaagd. Je krijgt niet alleen een vakinhoudelijke boost maar er wordt ook voor gezorgd dat jij trots kan zijn op jouw talent. Zo wordt de top 10 van de school extra in het zonnetje gezet op het jaarlijkse Olympiadefeest waar jij een oorkonde ontvangt voor jouw bijzondere prestatie.

Naast dat je jezelf kan ontwikkelen, is meedoen met een (inter)nationale slotronde een onvergetelijke ervaring. Je maakt niet alleen kans om naar bijzondere locaties te reizen, maar het levert een goed netwerk op en staat het goed op je CV!

Hieronder een overzicht met alle olympiades in het schooljaar 2020-2021 met de bijbehorende data en wie eraan meedoet. Bij een aantal vakken zijn de olympiades een onderdeel van het schoolexamen.

 

Olympiade

 

Wie? Wanneer?

International Junior Science Olympiad (IJSO)

Geïnteresseerden uit 3 vwo
Geselecteerden uit 3 havo

15 maart 2021

European Union Science Olympiad (EUSO) In teams van 3 bestaande uit leerlingen uit 5 havo/vwo Januari / februari 2021
Biologie Olympiade Iedereen uit 6 vwo 8 december 2020
Natuurkunde Olympiade Iedereen uit 6 vwo 11 januari 2021

Scheikunde Olympiade

Iedereen uit 6 vwo 18 januari 2021

Wiskunde Olympiade

Geselecteerden uit klas 1 t/m 5 vwo

2e ronde Tu/e

28 januari 2021

 

12 maart 2021
Aardrijkskunde Olympiade  

i.v.m. coronamaatregelen helaas afgelast