Cambridge

Cambridge Pre

Droom je van een baan of een studie in het buitenland? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je goed Engels spreekt en begrijpt. Daarom volgen alle leerlingen in de eerste en tweede klas bij ons Cambridge Pre!

Wat maakt Cambridge Pre zo speciaal en leuk?

  • Al vanaf de eerste les ga je veel Engels spreken en lezen.
  • Enthousiaste docenten met wie je 4 uur per week samenwerkt.
  • We kijken online-filmpjes, het nieuws en muziekvideo's.
  • We gaan aan de slag met songteksten en boeken.

We zijn dus niet alleen maar bezig met een werkboek, maar gebruiken ook verschillende materialen die kunnen aansluiten op jouw interesses. Het doel is dat je helemaal wordt ondergedompeld in de Engelse taal en cultuur. Op deze manier kun jij jezelf in no time redden in het buitenland.

Cambridge Pro

Als jij echt een passie en/of talent hebt voor de Engelse taal en cultuur, dan kun je in aanmerking komen voor het Cambridge Pro programma. Dit start in het derde leerjaar en hiervoor moet je geselecteerd worden. Dat gebeurt op basis van jouw prestaties in Cambridge Pre.

Bij Cambridge Pro word je voorbereid op de examens van Cambridge, officieel en internationaal erkende examens die verzorgd en afgenomen worden door een afdeling van Cambridge University. In jaar 3 is dit B2 First ( FCE First Certificate in English) en later de C1 Advanced (CAE Certificate of Advanced English). Dat houdt in dat jouw niveau van Engels hoger zal zijn dan dat van het reguliere traject. Daarnaast krijg je ook een internationaal-erkend certificaat als je deze examens haalt. Dat staat mooi op je cv!

De lessen die je hiervoor krijgt, zijn lessen die bovenop je reguliere lessen Engels komen. Tijdens deze lessen focus je op de verschillende vaardigheden (lezen, schrijven, spreken, luisteren), terwijl je ook leert over de Britse cultuur. Deze vaardigheden train je door een portfolio bij te houden waarin je jouw werk laat zien door middel van diverse opgaven. Daarnaast maak je ook opgaven en oefentoetsen uit het Cambridge Pro First Certificate Exam Trainer tekstboek.

Het is een intensief en leuk programma dat speciaal ontwikkeld is voor diegenen die gedisciplineerd aan de slag willen om de Engelse taal en cultuur nog beter te leren kennen!

Voor vragen kunt u contact opnemen met de heer M.W. Eggelaar MEd via eggelaar.m@lcl.nl.