Musical

In februari 2024 zal in navolging van ”JOSEPH” (1996), ”THE WIZ” (2010), ”WE WILL ROCK YOU” (2012), ”HAIR” (2014), ”PIPPIN” (2015), ”TOMMY” (2017) en ”HAIRSPRAY” (2019) opnieuw een grote musical op de planken van het LCL-toneel worden gebracht: ”GREASE”!

Grease vertelt het verhaal van de tieners Danny en Sandy die na een romantische zomer samen onverwachts worden herenigd op de Rydell High School. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar iemand die vooral stoer wil overkomen op zijn vrienden. De brave Sandy probeert te veranderen en sluit zich aan bij de Pink Ladies. Overleven ze de beproevingen van het tienerleven en vinden ze elkaar opnieuw?

Grease is een fenomeen. Het is één van de langstlopende musicals ooit en werd een begrip door de film die met veel succes in de bioscoop draaide, en nog vaak te zien is.

Het LCL heeft de rechten voor de musical kunnen krijgen, en het script is vertaald door onze muziekdocent, Timo van Verseveld, die tevens de muzikale leiding heeft. De regie is in handen van onze geschiedenisdocent (en professioneel theaterregisseur) Lisanne Weijmans.

Hou de website en onze social media in de gaten voor de kaartverkoop. Mis het niet. Greased Lightning!