BrainSport

Kenmerkend voor het Lorentz Casimir Lyceum is de extra aandacht voor bèta en techniek. We bieden ‘excellente’ leerlingen de mogelijkheid deel te nemen aan BrainSport, een extracurriculair programma met gastcolleges, praktische opdrachten, excursies en verdiepingsopdrachten.

BrainSport junior

De lessen van BrainSport Junior gaan deels over wat het betekent om slim te zijn, verder ligt de nadruk op verrijking. De leerlingen gaan aan de slag met de leerlijn Big History; ze onderzoeken hier de geschiedenis van het universum en de mensheid vanaf de oerknal tot het heden. Hierin komen allerlei vakken terug die niet tot het standaard curriculum behoren zoals sterrenkunde, filosofie en psychologie. De lessen van BrainSport Junior vinden plaats tijdens de schooldag; geselecteerde leerlingen missen hierdoor wekelijks één of twee reguliere lessen. Ook worden er gastlessen en excursies buiten school georganiseerd. Om de juiste leerlingen voor dit programma te selecteren worden alle brugklasleerlingen met een vwo-advies getest door het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek. Samen met andere gegevens, zoals eventueel een extern onderzoek, wordt gekeken welke brugklasleerlingen er uitgenodigd worden voor BrainSport Junior. Het programma loopt vanaf de brugklas tot en met klas drie en wordt aangestuurd door onze hoogbegaafdheidscoördinator.

BrainSport senior programma

Sinds 2012 bestaat voor bovengemiddeld geïnteresseerde of getalenteerde leerlingen uit de bovenbouw vwo het excellentieprogramma BrainSport senior. In een preacademische leeromgeving maken leerlingen kennis met toegepaste wetenschap en bijzondere theorieën. Het programma draagt bij aan de ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden en verdieping en verbreding van kennis wat betreft de bètavakken.

12-05-2023

Livestream

Via een livestream kunnen geïnteresseerden 24 uur per dag de nieuwbouw volgen:

12-05-2023

Bouwapp

Voor informatie en communicatie over de nieuwbouw, kun je gebruik maken van de Dura Vermeer Bouwapp. Dit is een App voor op je telefoon waardoor je altijd direct op de hoogte kunt zijn van de werkzaamheden en de vorderingen van de bouw. Met deze BouwApp kun je ook op elk moment contact met de aannemer opnemen met een vraag over de werkzaamheden. De Dura Vermeer BouwApp is gratis te downloaden voor Iphone in de Appstore en voor Android in de Google Play Store, òf scan onderstaande QR-code.

19-04-2023

Start voorbereidingen van de nieuwbouw

De voorbereidingen voor de start van de nieuwbouw zijn begonnen! Om dat moment te vieren hebben we met alle leerlingen nog één keer foto’s en filmpjes gemaakt op het terrein achter onze school. Op dat terrein komt straks de nieuwe school te staan. En dat gaat er heel mooi uitzien!
Wat was het een mooi zonnig ☀️moment om samen de letters LCL te vormen. Het zag er fantastisch uit!

Meer weten over de nieuwbouw?

Lees op de volgende pagina verder over de ligging en beleving, de indeling van het gebouw en de duurzaamheid.

Ontwerp en tekeningen