Dé middelbare school in de buurt van Son

In Eindhoven, vlakbij Son, vind je het Lorentz Casimir Lyceum; een unieke middelbare school gericht op havo- en vwo-onderwijs. Deze middelbare school is meer dan alleen een plek om te leren; het is een plek waar je met plezier naartoe gaat, een plek die je uitnodigt om het beste uit jezelf naar boven te halen. Hier staat niet alleen het opdoen van kennis centraal, maar ook persoonlijke ontwikkeling, veiligheid en het ontdekken van je eigen unieke pad. Als je van plan bent om de havo vwo in Eindhoven route te gaan volgen, biedt deze school een breed scala aan mogelijkheden. Met de komst van een moderne nieuwbouw en een rijke historie die als solide basis dient, bewijst het Lorentz Casimir Lyceum dat het een plek is die meebeweegt met de tijd en haar leerlingen.

Leerlingen met de fiets op school

Innovatie en traditie

Het Lorentz Casimir Lyceum onderscheidt zich door een perfecte harmonie tussen innovatie en traditie. Als trotse Brainportschool is het diep gevestigd in de Eindhovense regio, een centrum van technologische vooruitgang, duurzaamheid en ondernemerschap. Dit biedt jou als leerling unieke kansen. Je leert niet alleen uit boeken, maar ook door echte ervaringen. Denk aan projecten samen met lokale ondernemingen, onderzoek dat de klaslokalen overstijgt, en een leeromgeving die je uitdaagt om je horizon te verbreden. Dit is het havo vwo in Eindhoven onderwijs in zijn optimale vorm, waarbij je wordt voorbereid op de toekomst, zowel binnen als buiten de schoolmuren.

Waarom het Lorentz Casimir Lyceum de ideale keuze is

Het Lorentz Casimir Lyceum dichtbij Son verwelkomt leerlingen uit de hele regio Eindhoven met open armen in haar gemeenschap. Deze middelbare school onderscheidt zich door een unieke combinatie van innovatie en persoonlijke benadering. Het Lorentz Casimir Lyceum is een plek waar jouw onderwijsreis een diepe duik neemt in een toekomst vol inspiratie. Je krijgt de kans om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen onder begeleiding van toegewijde docenten en in het gezelschap van medeleerlingen die jouw passies delen en vieren.

Bij het Lorentz Casimir Lyceum staat gemeenschapszin centraal, met de overtuiging dat iedereen de kans moet krijgen om te groeien, te verkennen en vooral, zichzelf te zijn. Een diploma van deze school betekent meer dan alleen academische voorbereiding; het rust je ook uit met de sociale en maatschappelijke vaardigheden die onmisbaar zijn voor succes in de toekomst. Maak deel uit van deze middelbare school dichtbij Son, waar je toekomst helder schijnt en waar je elke dag wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen.

Onze middelbare school bevindt zich in Eindhoven. Dit zorgt voor een centrale locatie die goed bereikbaar is. Iedereen uit de omgeving is welkom.
Het Lorentz Casimir Lyceum zet sterk in op de brede ontwikkeling van leerlingen door een gevarieerd curriculum aan te bieden dat verder gaat dan de traditionele vakken. We moedigen leerlingen aan om deel te nemen aan projecten die aansluiten bij hun interesses en talenten, zoals wetenschappelijke onderzoeken, kunstprojecten en maatschappelijke initiatieven. Deze projecten bieden de kans om vaardigheden te ontwikkelen die belangrijk zijn voor persoonlijke groei en toekomstige carrières.
Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. We hebben een duidelijk anti-pestbeleid en een team van vertrouwenspersonen waar leerlingen terecht kunnen met hun zorgen. Daarnaast wordt er in de klas en op school veel aandacht besteed aan respectvol omgaan met elkaar en het creëren van een positieve, ondersteunende gemeenschap.
Als Brainportschool werken we nauw samen met bedrijven en organisaties in de regio om ons onderwijs aan te laten sluiten op de nieuwste ontwikkelingen in technologie, duurzaamheid en ondernemerschap. Dit betekent dat onze leerlingen projecten en opdrachten uitvoeren die direct verband houden met echte, actuele vraagstukken uit de samenleving, wat zorgt voor een inspirerende en uitdagende leeromgeving.
We bieden een breed en gevarieerd curriculum aan dat leerlingen de mogelijkheid biedt om verschillende vakgebieden te verkennen. Daarnaast stimuleren we leerlingen om deel te nemen aan buitenschoolse activiteiten en bieden we persoonlijke begeleiding en loopbaanadvies. Ons doel is om elke leerling te helpen zijn of haar passies en talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.