Een Eindhovense school voor onderwijs

In het hart van Eindhoven, verscholen tussen het groen, vind je een bijzondere plek voor middelbaar onderwijs: het Lorentz Casimir Lyceum. Dit is een van de scholen in Eindhoven, Nederland, die meer dan alleen havo-, atheneum-, en gymnasiumopleidingen aanbiedt; het is een thuisbasis voor jongeren die hun plek in de wereld willen ontdekken. Uniek aan onze Eindhovense school voor onderwijs is de kleinschaligheid en de persoonlijke aandacht voor elke leerling. Bij ons ben je geen gewone leerling, maar een individu met eigen dromen en ambities. Vanaf augustus 2024 stappen we een nieuw tijdperk in met moderne nieuwbouw, die onze rijke historie en ijzersterke onderwijsconcepten samenbrengt in een inspirerende omgeving.

Lorentz Casimir Lyceum - kinderen schaken

Een veilige haven voor iedereen

Veiligheid en jezelf kunnen zijn staan bij ons hoog in het vaandel. Het Lorentz Casimir Lyceum is niet zomaar een school; het is een gemeenschap waar iedereen elkaar kent en waardeert. We geloven sterk in de kracht van diversiteit en inclusiviteit. Onze belofte is niet alleen een diploma met vakinhoudelijke kennis en vaardigheden maar ook een besef van maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel. Onze leerlingen zijn klaar voor de wereld, met een onderzoekende geest en een hart vol interesse voor anderen.

Groei en ontwikkeling centraal

Bij het Lorentz Casimir Lyceum draait alles om groei en ontwikkeling. We bieden tijd en ruimte om te ontdekken wie je bent en wat je wilt worden. Onze uitdagingen prikkelen je onderzoekende geest en moedigen je aan om verder te kijken dan de lesstof. Het is deze benadering die ons onderscheidt van andere scholen in Eindhoven en de rest van Nederland. Met onze unieke groene locatie als achtergrond, bieden we een inspirerende omgeving waarin je niet alleen leert over de wereld, maar ook over jezelf. Kiezen voor onze Eindhovense school voor onderwijs betekent kiezen voor een plek waar je talenten erkend worden en waar je de ruimte krijgt om deze verder te ontwikkelen.

Het Lorentz Casimir Lyceum staat open voor de wereld en nodigt jou uit om deel uit te maken van onze bijzondere gemeenschap. Ben je klaar om je eigen unieke pad te ontdekken en te bewandelen? Dan is dit dé plek voor jou.

Ja, met een havo-diploma van het Lorentz Casimir Lyceum ben je uitstekend voorbereid om direct met een vervolgopleiding te beginnen. Je beschikt over de nodige vakinhoudelijke kennis en vaardigheden, en je hebt geleerd om verantwoordelijkheid te nemen en keuzes te maken.
Onze school onderscheidt zich door kleinschalig onderwijs in een unieke groene omgeving, waar veiligheid en de mogelijkheid om jezelf te zijn vooropstaan. Daarnaast bieden we vanaf augustus 2024 moderne nieuwbouwfaciliteiten, gecombineerd met een rijke historie en ijzersterke onderwijsconcepten die jouw onderzoekende geest stimuleren.
Veiligheid is een van onze kernwaarden. We zorgen voor een omgeving waar iedereen zich gerespecteerd en gewaardeerd voelt. Dit bereiken we door duidelijke regels en richtlijnen, een sterke gemeenschapszin en een open dialoog tussen leerlingen, docenten en ouders.
Ja, wij bieden verschillende programma’s en initiatieven om leerlingen die meer uitdaging zoeken te ondersteunen. Dit varieert van verdiepende projecten en onderzoeksmogelijkheden tot buitenschoolse activiteiten die je onderzoekende geest en creativiteit stimuleren.
Met ons diploma in de hand beschik je niet alleen over diepgaande vakinhoudelijke kennis en vaardigheden, maar ben je ook voorbereid op het maken van verantwoorde keuzes en het nemen van verantwoordelijkheid in zowel je persoonlijke als professionele leven. Onze leerlingen ontwikkelen een maatschappelijke betrokkenheid en zijn klaar om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld.