Een unieke keuze onder de middelbare scholen in Eindhoven

Als je op zoek bent naar een middelbare school in Eindhoven die niet alleen uitblinkt in kwalitatief hoogstaand onderwijs, maar ook een warme en uitnodigende omgeving biedt, dan is het Lorentz Casimir Lyceum jouw plek. Wat deze Eindhovense school onderscheidt, is de kleinschaligheid van het onderwijs gecombineerd met de unieke, groene locatie waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Veiligheid is een prioriteit, iets wat de basis legt voor een omgeving waarin je vrij bent om te groeien en te ontdekken. Vanaf augustus 2024 wordt deze ervaring nog verrijkt met moderne nieuwbouw, waarmee de school haar deuren nog wijder opent voor internationale leerlingen die op zoek zijn naar een plek waar innovatie en persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan.

Kinderen in de les

Een toekomstgerichte brainportschool

Het Lorentz Casimir Lyceum is meer dan een middelbare school in Eindhoven; het is een gemeenschap die zich richt op het klaarmaken maken van haar leerlingen voor de rest van hun carrière. Als Brainportschool maakt het deel uit van een groter geheel, waarbij samenwerking met lokale bedrijven, organisaties en andere scholen centraal staat. Deze unieke verbinding tussen onderwijs en de innovatieve, technologische sector van de Brainportregio zorgt ervoor dat leerlingen niet alleen vakinhoudelijke kennis opdoen, maar ook leren over ondernemerschap, technologie en duurzaamheid. Voor internationale leerlingen biedt dit een geweldige kans om onderdeel te worden van een gemeenschap die zowel lokaal gevestigd is als een blik op de wereld biedt.

Ontdek je potentieel bij het Lorentz Casimir Lyceum

Bij het Lorentz Casimir Lyceum draait alles om de groei en ontwikkeling van de leerling. Onze belofte is dat leerlingen het niet alleen bij het behalen van een diploma laten. Ze kennen hun talenten, nemen verantwoordelijkheid voor hun keuzes, en zijn bereid om de wereld in te stappen met een onderzoekende geest en maatschappelijke betrokkenheid. Deze Eindhovense school streeft ernaar om een inspirerende omgeving te zijn waarin leerlingen worden uitgedaagd om hun onderzoekende geest te prikkelen, met tijd en ruimte om te groeien in zowel persoonlijke als academische zin. Voor internationale leerlingen is dit een uitnodiging om deel uit te maken van een rijke historie en tegelijkertijd mee te bouwen aan een toekomst waarin hun bijdrage ertoe doet. Het Lorentz Casimir Lyceum staat klaar om jou te verwelkomen in een gemeenschap waar leren en leven samengaan.

Bij het Lorentz Casimir Lyceum bieden we havo-, atheneum- en gymnasiumonderwijs aan. Ons onderwijs is gericht op het ontwikkelen van een brede kennisbasis en het stimuleren van een onderzoekende geest bij onze leerlingen.
Wij verwelkomen internationale leerlingen met open armen en bieden een ondersteunende, inclusieve gemeenschap waarin leerlingen van over de hele wereld zich thuis kunnen voelen. Ons lidmaatschap van de Brainportscholen versterkt onze focus op internationale samenwerking en innovatie.
Onze unieke groene locatie, kleinschalig onderwijs, en de nadruk op veiligheid en persoonlijke ontwikkeling onderscheiden ons van andere scholen. Daarnaast zijn we trots op onze moderne nieuwbouw en onze rijke historie die het fundament vormt van ons onderwijs.
Als je op zoek bent naar een school in Eindhoven die kleinschaligheid, persoonlijke aandacht, veiligheid en persoonlijke groei vooropstelt binnen een rijke historische en groene omgeving, dan is het Lorentz Casimir Lyceum de ideale keuze. De school is toegewijd aan het bieden van een omgeving waar je kunt groeien, ontdekken en je voorbereiden op de toekomst, met moderne faciliteiten en een onderwijsaanbod dat meer biedt dan alleen een diploma.
Met ons onderwijsconcept zorgen we ervoor dat leerlingen niet alleen academische kennis en vaardigheden opdoen, maar ook leren verantwoordelijkheid te nemen, onderzoekend te zijn en maatschappelijk betrokken te raken. We leggen een sterke nadruk op persoonlijke ontwikkeling en het klaarstomen van leerlingen voor een succesvolle toekomst in een snel veranderende wereld.