Een unieke plek voor havo in Eindhoven

Op zoek naar een plek waar het hoger algemeen voortgezet onderwijs meer is dan alleen een onderwijsniveau? Het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven biedt een inspirerende omgeving waar je niet alleen kennis en vaardigheden opdoet, maar ook jezelf kunt zijn. Wat ons onderscheidt in het aanbod van havo in Eindhoven, is onze focus op kleinschaligheid en persoonlijke ontwikkeling. Onze groene locatie in het hart van Eindhoven is een veilige plek waar je kunt groeien, ontdekken en je talenten kunt ontwikkelen. Met moderne nieuwbouw op de planning in augustus 2024, beloven we een nog stimulerendere omgeving voor onze leerlingen.

Ontdek je talenten en passies

Bij het Lorentz Casimir Lyceum geloven we dat onderwijs meer is dan het volgen van lessen. Het gaat om het ontdekken van wie je bent, wat je kunt en wat je wilt bereiken. Ons onderwijsconcept is gebaseerd op uitdaging en onderzoek, waarbij je gestimuleerd wordt je onderzoekende geest te gebruiken. Dit geldt niet alleen voor het hoger algemeen voortgezet onderwijs maar voor alle niveaus die we aanbieden. Onze belofte is dat je met een diploma van onze school niet alleen klaar bent voor een vervolgopleiding, maar ook je talenten kent, verantwoordelijkheid neemt en maatschappelijk betrokken bent. Dit maakt ons een unieke keuze voor havo in Eindhoven.

Groei en gemeenschap op het Lorentz Casimir Lyceum

Een aspect dat ons bijzonder maakt in Eindhoven, is de manier waarop we groei en gemeenschapszin bevorderen. We zijn een school waar iedereen zichzelf kan en mag zijn, in een veilige omgeving waar respect en begrip vooropstaan. Onze rijke historie dient als het fundament van ons onderwijs, waarbij traditionele waarden hand in hand gaan met innovatieve onderwijsmethoden. Het Lorentz Casimir Lyceum is meer dan een school; het is een gemeenschap waar leerlingen, leraren en ouders samenwerken aan een veelbelovende toekomst voor elke leerling. Of je nu kiest voor havo, atheneum of gymnasium, bij ons vind je de tijd en ruimte om te groeien, zowel persoonlijk als academisch.

Ja, met een havo-diploma van het Lorentz Casimir Lyceum ben je uitstekend voorbereid om direct met een vervolgopleiding te beginnen. Je beschikt over de nodige vakinhoudelijke kennis en vaardigheden, en je hebt geleerd om verantwoordelijkheid te nemen en keuzes te maken.
Wij bieden een veilige en inspirerende omgeving waar je je talenten kunt ontdekken en ontwikkelen. Met uitdagingen prikkelen we je onderzoekende geest, en er is ruimte voor persoonlijke groei. Onze aanpak is gericht op het kennen van jezelf en het ontwikkelen van maatschappelijke betrokkenheid.
Onze kleinschalige aanpak op een unieke groene locatie, een veilige omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn, en onze moderne nieuwbouw vanaf augustus 2024 onderscheiden ons. Daarnaast is ons onderwijs gebaseerd op ijzersterke concepten die gericht zijn op de onderzoekende geest van de leerlingen.
Ja, we bieden diverse speciale programma’s en activiteiten die zijn ontworpen om je onderzoekende geest te prikkelen en je te helpen groeien. Dit omvat projecten, excursies en workshops die zijn afgestemd op jouw interesses en academische behoeften.
Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. We creëren een omgeving waar respect, begrip en de vrijheid om jezelf te zijn centraal staan. Ons team zet zich in om ervoor te zorgen dat elke leerling zich ondersteund en veilig voelt, zowel emotioneel als fysiek