Middelbare scholen in Eindhoven

Als je als ouder in Eindhoven woont, is de kans groot dat je op zoek bent naar een middelbare school die niet alleen uitblinkt in onderwijskwaliteit maar ook een plek is waar je kind zich thuis kan voelen. Het Lorentz Casimir Lyceum, een van de vooraanstaande middelbare scholen in Eindhoven, biedt precies dat. Wat deze school uniek maakt, is de sterke focus op persoonlijke ontwikkeling en veiligheid. Vanaf augustus 2024 zal de school bovendien zijn intrek nemen in een modern nieuw gebouw, wat de leerervaring nog verder zal verbeteren. Met een rijke historie als fundament, staat het Lorentz Casimir Lyceum bekend om zijn sterke onderwijsconcepten die elke leerling de tijd en ruimte bieden om te groeien, zowel op intellectueel als persoonlijk vlak.

Een belofte voor de toekomst

Op het Lorentz Casimir Lyceum begrijpen we dat de middelbareschooltijd cruciaal is voor de ontwikkeling van onze leerlingen. Met ons diploma op zak verlaten de leerlingen de school niet alleen met een rugzak vol kennis, maar ook met een diep begrip van hun eigen talenten, een vermogen om verantwoordelijkheid te nemen, en een onderzoekende geest. Deze aspecten zijn essentieel om succesvol te zijn in verdere studies en in het maatschappelijk leven. Als Brainportschool leggen we bijzondere nadruk op innovatie, ondernemerschap, technologie en duurzaamheid, waardoor we ons onderscheiden van andere middelbare scholen in Eindhoven. Door samen te werken met bedrijven en organisaties in de regio zorgen we ervoor dat ons onderwijs perfect aansluit op de toekomst.

Het aanmeldproces voor onze school

Het kiezen van een middelbare school is een belangrijke stap. Voor het schooljaar 2024-2025 begint het aanmeldproces voor nieuwe leerlingen al op 18 maart, direct na het bekend worden van de uitslag van de doorstroomtoets op de basisschool. Wij nodigen jou en je kind graag uit voor een persoonlijk aanmeldgesprek tussen 25 en 31 maart. Dit is niet alleen een formele procedure, maar ook een uitgelezen kans om de school en haar waarden van dichtbij te ervaren. Ook als je buiten het gebied van het samenwerkingsverband Eindhoven Kempenland woont, moedigen we je aan om langs te komen. Dit gesprek is een belangrijk moment om samen jullie wensen en de mogelijkheden die het Lorentz Casimir Lyceum biedt, door te nemen.

Het Lorentz Casimir Lyceum staat als een van de toonaangevende middelbare scholen in Eindhoven klaar om jouw kind te verwelkomen en te begeleiden op de weg naar persoonlijke en academische groei. Ontdek samen de mogelijkheden die onze school biedt en maak de keuze die het beste past bij de toekomst van je kind.

Elk jaar is er een aanmeldweek beschikbaar. Eerst kun je dan een aanmeldgesprek plannen via de online datumprikker. We moedigen zowel digitale aanmelding aan als een persoonlijk bezoek aan onze school, samen met je ouders of verzorgers.
Wij begrijpen dat de overstap groot kan zijn. Daarom biedt het Lorentz Casimir Lyceum een uitgebreid begeleidingsprogramma aan dat begint zodra een leerling zich aanmeldt. Dit programma omvat kennismakingsdagen, een mentorprogramma en voortdurende ondersteuning gedurende het eerste jaar om een soepele en succesvolle overgang te waarborgen.
Ja, het Lorentz Casimir Lyceum biedt verschillende programma’s en activiteiten aan voor leerlingen die behoefte hebben aan extra uitdaging. Dit omvat verrijkingsprojecten, deelname aan olympiades, en speciale workshops die aansluiten bij de onderzoekende en ondernemende geest van onze leerlingen. Bovendien stimuleren wij persoonlijke groei en talentontwikkeling door middel van ons brede aanbod aan buitenschoolse activiteiten.
Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij hebben een duidelijk beleid voor het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving, inclusief anti-pestprotocollen, een team van geschoolde counselors en een open cultuur waarin leerlingen en ouders worden aangemoedigd om zorgen te delen. Onze aanpak zorgt ervoor dat elke leerling zich gerespecteerd en veilig voelt.
Als Brainportschool werkt het Lorentz Casimir Lyceum nauw samen met bedrijven, universiteiten en andere organisaties in de regio Eindhoven. Dit partnerschap biedt unieke kansen voor onze leerlingen, zoals stages, projecten gericht op technologie en innovatie, en gastlessen door experts uit de industrie. Deze samenwerkingen bereiden je kind niet alleen voor op de toekomstige arbeidsmarkt maar zorgen ook voor een rijke, realistische leerervaring.