DELF Scolaire

LCL is een DELF (Diplôme d’études en langue française) school. Dit houdt in dat leerlingen uit 5 havo, 5 vwo en 6 vwo zich kunnen opgeven voor het DELF scolaire B1 of B2 examen. Ter vergelijking: B1 is ongeveer het niveau dat je moet hebben aan het einde van 5e klas. Het B2 niveau is iets hoger dan het niveau in het VWO eindexamen.

Bij het behalen van het DELF scolaire examen, krijg je een officieel diploma dat overal erkend wordt in Europa. Het is dus een officieel bewijs van jouw niveau van Frans en dat kan handig zijn bij bijvoorbeeld een studie, een (bij)baantje of een stage in een Franstalig land, maar ook in Nederland is het handig. De meeste werkgevers zijn erg blij als jij een extra taal onder de knie hebt en met jouw diploma weten mensen ook gelijk hoe goed jij écht bent. 

Wanneer jij je opgeeft voor het DELF scolaire programma, dan krijg je elke week een extra uur Frans waar je in een gezellige en kleine groep alle vaardigheden – lezen, schrijven, spreken, luisteren – van het examen oefent.

Als jij talent hebt voor de Franse taal of als je het gewoon heel erg leuk vindt om meer te oefenen en te leren over Franse taal, dan is dit programma perfect voor jou!

Heb je nog vragen over DELF scolaire? Neem dan contact op met mevrouw Rivollier (rivollier.m@lcl.nl).