Quest

Quest: leren van de wereld om je heen

Op het Lorentz Casimir Lyceum leer je heel veel bij allerlei vakken, maar je zit op onze school niet alleen met je neus in de boeken. Je stapt ook in de wereld van nu en gaat op ontdekkingsreis langs allerlei interessante onderwerpen.

Wil je weten hoe het is om journalist te zijn en je eigen vlog te maken? Heb je goede ideeën voor een gelukkiger leven of goede ideeën over hoe we milieuvriendelijker kunnen eten? Vind je het leuk om basisschoolkinderen iets te leren? Zou je wel eens de directeur van een bedrijf willen interviewen?

Dat kan allemaal bij Quest! De school is de wereld en de wereld is je school. Welkom bij Quest. Welcome to the World.

Een ontdekkingsreis

Quest neemt je mee op ontdekkingsreis langs je eigen interesses en talenten: wie ben jij, wat kan jij, wat wil je later gaan doen? Quest laat je nadenken over mens en milieu: eet jij graag insecten? Hoe maak je een goed en leuk spel voor kinderen? Quest dompelt je onder in media en communicatie: kun jij goed interviewen en filmen? Je ontdekt je talenten en je creativiteit.


Brainportschool

Het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven ligt in de Brainportregio. Die staat voor vernieuwing en creativiteit, voor slim én leuk, net als Quest dus. Sinds juni 2015 is het Lorentz Casimir Lyceum een Brainportschool. We werken samen met twaalf andere Brainportscholen in de regio om het lesprogramma nog beter aan te laten sluiten bij de toekomst en bij de regio.

 

Quest = 100% LCL

Samenwerken, innovatief denken, plannen en organiseren, communiceren en presenteren, we noemen dit de 21e-eeuwse vaardigheden. Het is belangrijk om juist die talenten goed te ontwikkelen voor je studie en je toekomstig beroep. Door Quest vergroot je jouw toekomstkansen, bijvoorbeeld omdat je leert brainstormen. Bedrijven en organisaties vinden deze eigenschappen steeds belangrijker. Quest geeft je een voorsprong op leerlingen van scholen die innovatie en creativiteit niet als rode draad door het schoolprogramma laten lopen. Alle projecten worden door de docenten zelf ontwikkeld. Quest is dus 100% LCL.
 

Projecten en workshops

Ben je goed met de computer? Heb je een technische knobbel? Of heb je een vlotte babbel en kun je heel goed presenteren? Elk Quest-project is weer anders en in elk Quest-project zit voor elk wat wils. Bij Quest kun je kiezen wat jij leuk vindt of waar je goed in wilt worden. Je moet het wel altijd samen met je teamgenoten doen. Zo leer je veel van elkaars specialiteiten en ontwikkel je je eigen talenten nog meer.

In elk Quest-project zit minstens één workshop, altijd verzorgd door een deskundige van buiten de school. Daar leer je nog eens wat van: presenteren, cameragebruik, interviewtechnieken, video bewerken, duurzaam denken, nadenken over profielkeuze, enz. Die workshops maken de projecten extra leuk en leerzaam.