Onderwijsvormen brugklas

We hebben op onze school 4 typen brugklassen, zodat er altijd eentje is die bij jou past. 

  1. havobrugklas: we proberen deze klas(sen) klein te houden zodat de docenten alle aandacht voor je hebben. Je komt in deze klas met een havoadvies.
  2. 2-jarige havo/vwo-brugklas: de lessen beginnen op havoniveau en dat wordt geleidelijk opgebouwd naar vwo-niveau. Na het eerste brugjaar hoef je dus nog niet te kiezen voor 2 havo of 2 vwo, maar heb je nog een jaar om erachter te komen wat je in je mars hebt. Na het 2e brugjaar ga je verder in 3 havo of 3 atheneum. Je komt in deze klas terecht met een havo-vwo advies.
  3. Atheneumbrugklas: wanneer je een vwo-advies hebt gekregen van je leerkracht kun je voor deze klas kiezen als je geen klassieke talen wil doen.
  4. Gymnasiumbrugklas: je kunt met een vwo-advies ook kiezen voor een gymnasiumbrugklas als je geïnteresseerd bent in de klassieke talen. Je begint dan in de brugklas met 2 lesuren Latijn; bij dit vak krijg je verhalen over de oudheid, goden, tempels e.d. en natuurlijk leer je ook veel over de taal zelf. In klas 2 komt er ook al een beetje Grieks bij.