Onze geschiedenis

We hebben een lange onderwijservaring van ruim 90 jaar(!). Het vroegere Lorentz Lyceum werd in 1929 opgericht door ouders die in Eindhoven niet het passende onderwijs vonden dat ze voor hun kinderen voor ogen hadden. Zij lieten zich inspireren door de Nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz. Hij was een toonaangevend natuurkundige die voor veel ouders, vaak Philips medewerkers, een inspiratiebron betekende. In 1930 opende het Lorentz Lyceum de deuren aan de Parklaan 15-17. Begin jaren 60 kreeg de school een eigen gebouw aan de Celebeslaan.

Samensmelting van scholen

De naastliggende school, de Rommert Casimir Havo, werd ook opgericht door ouders met als inspiratiebron Rommert Casimir, opvoedkundige en onderwijsvernieuwer die stond voor het belang van een moderne aanpak in het onderwijs.

In 1996 zijn deze twee scholen samengegaan tot het Lorentz Casimir Lyceum voor havo, atheneum en gymnasium onderwijs. In 1999 zijn beide scholen fysiek met elkaar verbonden door het toevoegen van een tussengebouw.

Nieuwbouw

De schoolgebouwen voldoen echter niet meer aan de huidige eisen van een onderwijsgebouw en zijn toe aan vernieuwing. De nieuwbouw van het Lorentz Casimir Lyceum gaat in de achtertuin van het huidige gebouw komen. Het nieuwe schooljaar 2024-2025 zal in het nieuwe gebouw starten, het oude gebouw zal in de zomer van 2024 afgebroken worden.