Sport Interlyceale

Interlyceales zijn de jaarlijkse wedstrijden tussen de vier oudste Nederlandse lycea op algemene grondslag: het Amsterdams Lyceum uit Amsterdam, het Baarnsch Lyceum uit Baarn, het Kennemer Lyceum uit Overveen en natuurlijk het Lorentz Casimir Lyceum uit Eindhoven. Deze wedstrijden worden al sinds 1938 jaarlijks gehouden en zijn sinds 1959 opgesplitst in twee losse evenementen: de Sport Interlyceale (S.I.) en de Artistieke Interlyceale (A.I.).

De vier lycea zijn van mening dat sport en cultuur bijdragen aan de algemene ontwikkeling en hebben daarom de interlyceales opgezet, waarbij alle scholen strijden voor de felbegeerde eerste plaats. Per interlyceale doen ongeveer 400 leerlingen mee, en daarmee een van de grootste jaarlijkse evenementen.

Sport Interlyceale

De Sport Interlyceale is hét sportevenement van het jaar bij ons op school. Een evenement dat uniek is in de regio en waar alleen wij als Eindhovense middelbare school aan deelnemen. Wat de Sport Interlyceale precies inhoudt leggen we hieronder uit.

Tijdens de Sport Interlyceale gaan we de sportieve strijd aan met drie andere Lycea in het land. Op het programma staan allerlei verschillende sporten, van atletiek tot dodgeball. Uiteraard staan er ook veel voorkomende sporten op het programma als voetbal, hockey en volleybal. Het evenement vindt ieder jaar plaats bij één van de deelnemende scholen. Eens in de vier jaar zijn wij dus de gastheer en de andere jaren vertrekken we (meestal erg vroeg) naar Amsterdam, Baarn of Overveen. Eenmaal aangekomen zal ieder team strijden voor de eer van zijn of haar school. Er zijn ongeveer 800 deelnemers en om je heen zie je dan ook werkelijk niets anders dan sport, sport en nog eens sport.

Een belangrijk onderdeel van de Sport Interlyceale is vriendschappen sluiten. In de loop der jaren maak je namelijk kennis met de sporters van de andere scholen en maak je contacten die wellicht je leven lang onderhoudt. Buiten de wedstrijden zal je namelijk ook met de tegenstander eten en kom je ze zeker tegen op de dansvloer van het afsluitende feest. De Sport Interlyceale is dan ook niet slechts een sportdag, maar een evenement dat je de rest van je leven bijblijft. Met stip dé leukste dag van het jaar!