Wiskundewedstrijden

Best veel leerlingen van onze school vinden wiskunde een leuk vak. Elk jaar weer neemt dan ook een honderdtal van onze leerlingen deel aan de eerste ronde van de Nederlandse Wiskunde Olympiade. Ze proberen dan zoveel mogelijk opgaven, zeg maar gerust breinbrekers, te kraken. En vaak met succes. Al zeven keer hebben leerlingen van het Lorentz Casimir Lyceum het scholenklassement van de Wiskunde Olympiade gewonnen. Geen enkele andere school in Nederland komt hier ook maar bij in de buurt!

Ook kun je bij ons op school meedoen aan bijvoorbeeld de Kangoeroewedstrijd, die je misschien wel kent van de basisschool. In teamverband nemen onze leerlingen deel aan de OnderbouwWiskundeDag en in de bovenbouw aan de Wiskunde A-lympiade en de Wiskunde B-dag. Op deze dagen wordt in teams van vier leerlingen een hele dag projectmatig gewerkt waarbij een open probleem, vaak rond een actueel maatschappelijk thema, wordt aangepakt vanuit een wiskundige invalshoek.

Soms doet een leerling of een team van onze school het zelfs zo goed dat zij worden uitgenodigd voor wiskunde-evenementen in het buitenland. Zo is één van onze leerlingen in 2023 zowel in Slovenië als in Japan geweest voor een internationale wiskundewedstrijd. Ook hebben leerlingen van het LCL in de afgelopen tien jaar vier keer met een team deelgenomen aan de tweejaarlijkse Singapore International Mathematics Challenge.