Artistieke Interlyceale 2024

De AI-finaleavonden zitten erop. Wat hebben alle deelnemende leerlingen staan stralen op het podium en wat hebben de leerlingen die achter de schermen meehielpen ontzettend hard gewerkt om er een succes van te maken. En dat werd het! 

 

De eerste finale avond van de Artistieke Interlyceale

Op maandagavond was het de beurt aan de onderdelen dans en beweging en muziek klassiek.

Mees Kars werd de winnaar van het onderdeel dans solo. Ruiting Wang uit de brugklas wist zichzelf te kwalificeren voor het onderdeel klassiek solo met een prachtig piano stuk. De dansgroep liet de zaal schudden met een fantastische zelfgemaakte choreografie en ons schoolorkest met maar liefst 21 muzikanten speelde drie prachtige composities onder leiding van dirigent Rien Snoeren. Rien heeft 37 jaar lang onze leerlingen begeleid. Rien bedankt voor je jarenlange enthousiasme en betrokkenheid bij het LCL schoolorkest.

 

De tweede finale avond van de Artistieke Interlyceale

Op dinsdagavond was het de beurt aan de onderdelen muziek vrij, toneel en eloquentia. Maar liefst vijf solisten mochten deze avond hun stuk ten gehore brengen, afgewisseld met drie bands. Voor het onderdeel muziek vrij solo gaan Lieke en Yasmine onze school vertegenwoordigen met een zelfgeschreven nummer en ook de winnende band (E=Mc2) wist de jury te verrassen met een eigen compositie. De toneelgroep van maar liefst 15 leerlingen wist het thema IJSingwekkend te vertalen naar bloedige maffia scenes waar de rillingen van over je rug liepen. Voor het onderdeel eloquentia werden Theo (V6) en Nour (HV1B) tot winnaars gekroond.

De professionele juryleden, die de hele avond vanaf het balkon toekeken, spraken de leerlingen aan het eind van de avond persoonlijk toe en lieten blijken hoe bijzonder knap ze het vonden wat onze scholieren wisten neer te zetten op het podium.

 

De expositie

Gedurende de avond werden de bekendmakingen gedaan van de beeldende kunsten, opstel en poëzie, muziekproductie en dammen en schaken. De winnende film van Mick en Tygo en de muziekproductie van Tyrus Harper werden afgespeeld en Jurre Klomp las zijn winnende gedicht voor.

Tijdens de pauze konden de bezoekers genieten van de grote kunst expositie waar de onderdelen, tekenen, handvaardigheid, fotografie, beeldbewerking en video werden getoond.  Deze expositie is nog twee weken te bewonderen in de hal van het L-gebouw.

 

Een groot succes

Het waren twee mooie afwisselende avonden waar bijna alle kunstvormen aan bod kwamen. Dank aan alle leerlingen en personeelsleden die in welke vorm dan ook hebben geholpen bij vormgeven van deze avonden.

Vrijdag 5 april gaan we met alle winnaars naar het Kennemer Lyceum in Overveen. Daar zullen we het Amsterdams Lyceum, het Baarnsch Lyceum en het Kennemer Lyceum ontmoeten en gaan we strijden om de AI-wisselbeker weer mee terug naar Eindhoven te kunnen nemen.  Voor alle thuisblijvers is deze dag live te volgen middels een livestream verbinding op www.interlyceale.eu.

We willen alle winnaars heel veel succes en vooral veel plezier wensen op de finaledag!