First Tech Challenge (FTC)

De FIRST Tech Challenge is een van de drie robotcompetities van FIRST. In de FIRST Tech Challenge (FTC) moeten teams (maximaal 15 teamleden) een robot ontwerpen, bouwen en programmeren die zowel bestuurd moet worden, maar ook autonoom moet kunnen bewegen.

Onder begeleiding van volwassen coaches en mentoren ontwikkelen de kinderen vaardigheden en oefenen ze engineeringprincipes, terwijl ze zich bewust worden van de waarde van hard werken, innovatie en het samenwerken in een team.

De challenge

Ze ontwerpen, bouwen en programmeren zelf de robots. Onze school heeft voor twee teams materiaal voor de robots. Ieder jaar krijgen de teams een nieuw speelveld waar ze met de robot op rijden en waarbinnen ze opdrachten moeten doen. Daarnaast halen ze geld op, zetten ze hun eigen merk in de markt en werken ze aan een outreach programma. Dit alles om bepaalde awards te winnen. Elke editie wordt afgesloten met regionale wedstrijden en het FIRST Championship. Leerlingen van het Lorentz Casimir Lyceum nemen deel aan de FIRST Tech Challenge. De twee teams van onze school, Casimir Tech en Lorentz Engineering, spelen mee in de top van de Benelux. Beide teams zijn al in Amerika geweest bij de First World Championship om Nederland te mogen vertegenwoordigen!