Gymnasium

Je kan vanaf de brugklas starten in een gymnasiumbrugklas. Hierdoor kun je ook meteen beginnen met de klassieke taal Latijn. Het is fijn om in het juiste profiel te starten. We hebben hier als school ook positieve ervaringen mee. Vaak starten er bij ons meerdere gymnasiumbrugklassen tegelijk.

Waarom gymnasium?

De oorsprong van Europa ligt in Griekenland en Italië. Bij het ontdekken van de cultuur van de Grieken en de Romeinen merk je dat er een nieuwe wereld voor je opengaat. Zaken die je tot nu toe als vanzelfsprekend aannam, komen in een heel ander daglicht te staan. De Grieken en de Romeinen hebben namelijk een groot erfgoed nagelaten aan de huidige bewoners van Europa.

Wat leer je in de brugklas van het gymnasium

In de brugklas van het gymnasium maak je kennis met goden zoals Aphrodite, Jupiter, Mars, Juno en Hades. Je leert over de held Hercules en je leest al in het Latijn over Romulus en Remus, de stichters van Rome. Je hoort mooie en ontroerende verhalen en je ontdekt op welke wijze de Romeinen en de Grieken tempels bouwden voor hun goden. Daarbij zul je zien dat veel moderne gebouwen nog kenmerken hebben van hun Romeinse en Griekse voorgangers. Naast de cultuur leer je in de gymnasiumbrugklas ook de taal van de Romeinen, het Latijn.

Download hier de folder van ons Gymnasium.