Havo/vwo onderwijs in Eindhoven

Als je op zoek bent naar een plek waar je niet alleen leert voor nu, maar ook voor je toekomst, dan is het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven dé plek voor jou. Dit is niet zomaar een school; het is een gemeenschap waar onderwijs op havo- en vwo-niveau in Eindhoven wordt gegeven. Op het vwo wordt onderscheid gemaakt in atheneum en gymnasium. Veiligheid en persoonlijke ontwikkeling staan voorop. Vanaf augustus 2024 zal de school een moderne nieuwbouw betrekken, wat de leerervaring alleen maar zal verbeteren. Hier kun je je onderzoekende geest de vrije loop laten in een inspirerende omgeving. Met een rijke historie als fundament biedt deze school niet alleen onderwijs, maar ook tijd en ruimte om te groeien.

Leerling in de les Lorentz Casimir Lyceum

Een belofte van groei en ontwikkeling

Met een diploma van het Lorentz Casimir Lyceum op zak ben je goed voorbereid op de toekomst. Deze school belooft dat je niet alleen je talenten kent en over de nodige vakinhoudelijke kennis en vaardigheden beschikt, maar dat je ook leert verantwoordelijkheid te nemen en keuzes te maken. Als leerling word je aangemoedigd om geïnteresseerd te zijn in anderen en de wereld om je heen. Dit alles in een omgeving die je onderzoekende geest stimuleert en waar aandacht wordt geschonken aan het voorbereiden van de leerlingen op maatschappelijke betrokkenheid. Het is een plek waar leren verder gaat dan het klaslokaal en waar vwo- en havo-onderwijs in Eindhoven hand in hand gaan met persoonlijke ontwikkeling.

Brainport: Innovatie en samenwerking

Het Lorentz Casimir Lyceum is trots lid van het samenwerkingsverband Brainportscholen. Dit betekent dat de school niet alleen focust op het heden, maar ook op de toekomst, door samen te werken met scholen, bedrijven en organisaties in de regio. In de Brainportregio, waar innovatie, ondernemerschap, technologie en duurzaamheid centraal staan, speelt het Lyceum een actieve rol. Door deze bijzondere aandacht voor toekomstgerichte thema’s, ben je als leerling verzekerd van onderwijs dat perfect aansluit bij wat de wereld morgen van je vraagt. Ook de aanmeldprocedure voor nieuwe leerlingen is helemaal van deze tijd: digitaal en met een persoonlijke touch. Zo ben je verzekerd van een goede start van je havo-, atheneum- of gymnasium-avontuur in Eindhoven.

Door de unieke combinatie van een veilige, ondersteunende omgeving, sterke onderwijsconcepten, en de focus op innovatie en samenwerking, staat het Lorentz Casimir Lyceum garant voor een onderwijservaring die je nergens anders vindt. Hier word je niet alleen voorbereid op een vervolgopleiding, maar ook op een leven lang leren en ontwikkelen.

Je kunt bij ons terecht voor vwo- en havo-onderwijs in Eindhoven, het vwo-onderwijs bestaat uit atheneum en gymnasium. We bieden een breed scala aan mogelijkheden voor leerlingen die streven naar academische excellentie en persoonlijke groei.
Wat ons echt uniek maakt, is onze focus op het creëren van een veilige en ondersteunende omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn. Daarnaast zijn we trots op onze moderne nieuwbouw die in augustus 2024 wordt geopend, onze rijke historie die het fundament vormt van ons onderwijs, en onze sterke onderwijsconcepten die je onderzoekende geest prikkelen.
Elk jaar is er een aanmeldweek beschikbaar. Eerst kun je dan een aanmeldgesprek plannen via de online datumprikker. We moedigen zowel digitale aanmelding aan als een persoonlijk bezoek aan onze school, samen met je ouders of verzorgers.
Als Brainportschool werken we nauw samen met lokale bedrijven en organisaties om ons onderwijs aan te laten sluiten op de behoeften van de toekomst. We leggen een sterke nadruk op innovatie, ondernemerschap, technologie, en duurzaamheid, en zorgen ervoor dat je als leerling niet alleen academische kennis opdoet, maar ook leert over verantwoordelijkheid, maatschappelijke betrokkenheid, en persoonlijke ontwikkeling.
We verwachten dat je een actieve houding hebt ten opzichte van je eigen leerproces, bereid bent om je onderzoekende geest te gebruiken, en openstaat voor de kansen die we bieden om te groeien. Je wordt aangemoedigd om je talenten te ontdekken, vakinhoudelijke kennis op te doen, en maatschappelijk betrokken te zijn. We ondersteunen je bij het nemen van verantwoordelijkheid en het maken van keuzes die aansluiten bij jouw persoonlijke en academische ontwikkeling.