Werken met laptops

Vanaf schooljaar 2024/2025 maakt de gehele onderbouw en VWO 4 gebruik van laptops in de klas. Op deze manier kunnen we in onze lessen makkelijker gebruik maken van de technologische ontwikkelingen die er op dit moment zijn om passend en uitdagend onderwijs te bieden.

Via de laptop is het binnen de lesmethodes mogelijk om meer maatwerk te leveren. We kunnen beter aansluiten op actualiteiten en we kunnen een grote diversiteit aan bronnen aanboren die de lessen verrijken en ondersteunen. Bovendien hebben leerlingen een betere aansluiting op het vervolgonderwijs als zij leren de laptop in hun eigen voordeel in te zetten. 

Aanschaf laptops

Voor het kopen of huren van een laptop zijn wij een samenwerking aangegaan met The Rent Company, een betrouwbare partner in het voortgezet onderwijs voor dit doel. De laptop van The Rent Company voldoet aan de eisen van de school, in die zin dat wij garanderen dat alle methodes die wij gebruiken op de laptop van The Rent Company probleemloos draaien, en (niet onbelangrijk) dat de extra krachtige batterij van deze laptop een hele schooldag meegaat en tussentijds opladen niet nodig is. Bovendien kunt u bij The Rent Company een servicepakket afsluiten, waardoor onze systeembeheerders uw kind direct kunnen helpen in het geval dat zich problemen voordoen. Ook een leenlaptop is te allen tijden beschikbaar.

Zelf een laptop aanschaffen

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen zelf een laptop aan te schaffen. Klik hier voor de minimale specificaties voor een laptop en software. Via stichting Leergeld kunt u financiële hulp inschakelen voor de aanschaf van een laptop, indien nodig. Meer informatie vindt u via deze link.

​Vragen

Mocht u nog vragen hebben over het gebruik van laptops in de klas, dan kunt u contact opnemen met:

Gaat uw kind komend schooljaar werken met een laptop? Dan krijgt u binnenkort een uitnodiging voor een voorlichting.