Krijg een voorproefje van de open dag van 27 januari 2024

Zaterdag 27 januari 2024 is er weer een open dag bij het Lorentz Casimir Lyceum. Van 11.00 tot 15.00 uur zijn toekomstige leerlingen en ouders welkom om een kijkje te nemen en om sfeer te proeven. 

Lees hier alvast een voorproefje van wat je allemaal kan verwachten tijdens de open dag.

 

Vijf brugklassen

We hebben maar liefst 5 typen brugklassen: havobrugklas, tweejarige havo/vwo-klas, atheneumbrugklas, gymnasiumbrugklas en gymnasiumPlus brugklas. Er is er dan wel altijd eentje die helemaal bij jou past. Volgend schooljaar starten we met gymnasiumPlus, als een van onze nieuwe onderwijsontwikkelingen. GymnasiumPlus is voor leerlingen die hun talenten ook buiten het standaard lesprogramma willen ontwikkelen. Dan leer je in de brugklas bijvoorbeeld ook filosoferen en programmeren.

Leer meer over onze brugklassen tijdens de open dag!

 

Nieuwbouw

Je kunt het nieuwe gebouw nog niet zien vanaf de weg, maar in de komende zomervakantie wordt ons huidige gebouw afgebroken. We gaan namelijk het nieuwe schooljaar 2024-2025 starten in ons nieuwe mooie schoolgebouw

Tijdens de open dag heb je de kans om dit gebouw te bewonderen en zelfs al een kijkje binnen te nemen.

 

Sportvelden

Met de nieuwbouw erbij hebben we straks veel ruimte om heerlijk te sporten en te bewegen. De huidige (kunstgras)sportvelden blijven liggen en in de nieuwbouw hebben we straks drie gymzalen en een klimwand. 

 

En voor de creatievelingen

Naast leren en sport krijg je in de onderbouw ook Tekenen, 3Design en Muziek. In de bovenbouw krijg je Design/CKV (havo/vwo) en kan je Tekenen als eindexamenvak kiezen! Je krijgt dan bovendien ook les in Kunstgeschiedenis. In de nieuwbouw hebben we straks zelfs een eigen kunstvleugel!

Naast al deze kunstvakken is er ook nog de jaarlijkse Artistieke Interlyceale. Dat is een wedstrijd op artistiek gebied (met wel meer dan 18 kunstdisciplines) waar je aan mee kan doen. Deze wedstrijd is met drie andere lycea (scholen) in Nederland (in Baarn, Amsterdam en Overveen). Dat is een hele bijzondere leuke dag waar we met bussen naar toe gaan en andersom komen de leerlingen naar onze school.

Zie jij jezelf deze vakken al volgen? Vraag ernaar op de open dag!

 

Hebben deze onderwerpen je nieuwsgierig gemaakt wat we nog meer bieden? We zien je graag verschijnen op de open dag op 27 januari van 11.00 tot 15.00 uur.