Mediatheek

De mediatheek (Lme) is gevestigd in het Lorentzgebouw. De openingstijden zijn op maandag t/m donderdag van 08.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 08.30 tot 16.00 uur.

Leerlingen kunnen er boeken lenen, studeren, op de computer werken of printen en kopiëren. Na 14.30u zijn de computers ook voor onderbouw leerlingen beschikbaar.

Bibliotheeksysteem

We maken gebruik van een online uitleensysteem, AURA. Dit systeem biedt o.a. de mogelijkheden om via een browser of via de gratis app in te loggen en inzage in de catalogus, eigen boeken en historie te hebben en is te benaderen via de link http://lcl.auralibrary.nl/auraic.aspx. Bekijk de bijlage hieronder voor de handleiding waarin uitgelegd wordt hoe een leerling zijn/haar eigen account kan aanmaken. Vragen over Aura kunnen gesteld worden aan mevrouw Keijsers (keijsers.e@lcl.nl).

Luisterboeken

Speciaal voor de dyslectische leerlingen staan in de bibliotheek door de secties Nederlands, Frans, Duits en Engels geselecteerde luisterboeken. De luisterboeken kunnen alleen samen met het leesboek uitgeleend worden. Voor meer informatie klik hier.

E-readers, camera’s en statieven

Het is ook mogelijk om een e-reader te lenen. Hierop staat een grote collectie e-books. Deze e-readers kunnen voor 3 weken geleend worden en zijn o.a. voorzien van een speciaal lettertype voor dyslectische leerlingen. Voor speciale projecten op school is het ook mogelijk om digitale camera’s en statieven te lenen. Deze moeten wel dezelfde dag retour. Voor de uitleen van deze bijzondere items gelden wel aparte regels. Leerlingen worden hierop geattendeerd bij uitleen.

Bijles door leerlingen

Een bijles duurt vijftig minuten en wordt op een vast (in overleg afgesproken) tijdstip gegeven. Een leerling die bijles krijgt, betaalt per bijles €6,00 contant aan de bijlesgever. Leerlingen die bijles willen geven, kunnen dat, liefst per email, laten weten aan de mediatheek (keijsers.e@lcl.nl). Vermeld in deze mail je naam, klas en de vakken waarin je bijles wilt geven. Leerlingen die bijles willen krijgen, kunnen zich persoonlijk melden bij een van de medewerkers van de mediatheek. Zij zullen een match maken tussen bijlesgever en bijlesontvanger en met beide leerlingen een contract opstellen. Meer informatie? Stuur dan een mailtje naar mevr. Keijsers (keijsers.e@lcl.nl) of kom even naar de balie in de mediatheek.

Uittreksels

Alle, door de sectie Nederlands goedgekeurde, uittreksels zijn gelinkt aan de boeken in Aura. Zij zijn op te vragen door op de Adobe-icoon in het detailscherm te klikken.

Krantenbank

Het Lorentz Casimir Lyceum is geabonneerd op de krantenbank van LexisNexis. Deze is op school te raadplegen via http://academic.lexisnexis.nl/krantenbank/advancedsearch-form/

BijlageGrootte
PDF-pictogram handleiding_account_aanmaken_aura.pdf311.32 KB