Interlyceales

Bijgewerkt op: 15 augustus 2023

Onderwerpen bij dit hoofdstuk

Hoogtepunten in het schoolleven vormen de jaarlijkse Interlyceales: de Sport Interlyceale (S.I.) en de Artistieke Interlyceale (A.I.). Al sinds 1938 bestaat de traditie dat de oudste lycea op algemene grondslag van Nederland elkaar tweemaal per jaar ontmoeten om de sportieve dan wel artistieke strijd aan te gaan. Tot die lycea behoren: Het Amsterdams Lyceum, Het Baarnsch Lyceum, het Kennemer Lyceum te Overveen en ons lyceum. Eens in de vier jaar zijn wij de organiserende school.

In september vindt de Sportieve Interlyceale plaats. De organisatie is in handen van de gymsectie. Met extra trainingen en clinics bereiden zij de leerlingen voor op dit treffen. De beste sporters vertegenwoordigen onze school bij de teamsporten en individuele atletiekonderdelen.

De derde week van maart is de Artistieke Interlyceale: muziek, toneel, cabaret, welsprekendheid en dans zijn de podiumkunsten. Achter de schermen werken leerlingen aan de beeldende en literaire kunsten, dammen en schaken. De gangen van de school veranderen in tentoonstellingsruimtes. Na een eerste selectie treden de leerlingen op tijdens twee drukbezochte finaleavonden waarop ze worden beoordeeld door deskundige, externe juryleden. Uiteindelijk blijven er ruim 100 leerlingen over die ons vertegenwoordigen tijdens de landelijke Artistieke Interlyceale. Inzet is de wisselbeker. De A.I. is een zinderend festijn waarbij de hele school gonst van creativiteit.