First Lego League (FLL) / First Tech Challenge (FTC) / Drone Cup

Bijgewerkt op: 16 augustus 2023

Onderwerpen bij dit hoofdstuk

FLL: de First Lego League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. Meerdere onderbouwgroepjes ontwikkelen een robot. Als basis wordt Legomateriaal gebruikt. De groepjes nemen deel aan een regionale competitie met hun zelfgemaakte robot.

FTC: de First Tech Challenge is een jaarlijkse, internationale robotcompetitie. Leerlingen werken in teams van maximaal 15 personen samen. Ze ontwerpen, bouwen en programmeren een robot die zowel bestuurd moet worden, maar ook autonoom moet kunnen bewegen. Met hun robot starten ze een competitie en dingen mee naar prijzen voor creativiteit, samenwerking, uitvoering en prestatie. Zowel in 2020 als in 2021 zijn leerlingen van onze school eerste van Nederland geworden. In 2022 hebben onze leerlingen Nederland mogen vertegenwoordigen op de wereldfinales in de Verenigde Staten.

Drone Cup: drones zijn onderdeel van de toekomst en drones zijn een prachtige ingang om met leerlingen te kijken naar techniek en toepassingen van techniek. In verschillende opdrachten leren leerlingen van alles over de techniek van drones, en mogen ze gaan racen met drones, waarbij ze verschillende obstakels tegenkomen. In 2021 hebben leerlingen van onze school de finale gewonnen.