Hogere leerjaren

Bijgewerkt op: 24 juni 2025

Onderwerpen bij dit hoofdstuk

4.5
4.6

Uiteraard wordt de begeleiding ook in de hogere jaren voortgezet door mentoren die de leerlingen geregeld spreken, hun resultaten bewaken en zo nodig contact opnemen met de ouders. Ook de jaarlaagcoördinator blijft nauw bij de leerlingen betrokken. Voor leerlingen met dyslexie blijft de dyslexiecoach betrokken en leerlingen met een andere moedertaal houden de mogelijkheid om NT2-ondersteuning te krijgen.

Daarnaast is het voor alle leerjaren mogelijk om tegen een kleine vergoeding in welk vak dan ook bijles te krijgen van een leerling uit de bovenbouw. Aanmelding daarvoor vindt plaats via de mediatheek.

Ook voor de hogere leerjaren geldt dat individuele begeleiding of begeleiding in kleine groepen mogelijk blijft als het gaat om plan- en studievaardigheden, begeleiding bij executieve functies of sociaal-emotionele problemen. Een team van professionele leerlingbegeleiders geeft leerlingen hiervoor, indien nodig, kortdurende ondersteuning.

Wanneer langdurig extra ondersteuning nodig is, wordt een OPP (OntwikkelPerspectiefPlan) opgesteld. Hierin wordt de ondersteuningsbehoefte van de leerling beschreven en worden samen met de leerling en ouders de doelen voor de begeleiding opgesteld. Gedurende het schooljaar wordt het OPP met de leerling en de ouders geëvalueerd en waar nodig bijgesteld.